9 veelgemaakte fouten tijdens een verhuizing

Verhuizing in het vooruitzicht? Het klinkt cliché, maar een goede voorbereiding is hierbij ook écht het halve werk. Buiten het feit dat dit je veel tijd en stress bespaart, ga je waarschijnlijk ook deze 9 veelgemaakte fouten uit de weg.

  1. Te laat in actie komen

Ben jij een echte uitsteller? Zet die eigenschap met een verhuizing dan toch even aan de kant en laat het niet op het laatste moment aankomen. Zoek ruim van tevoren al spullen uit die weg kunnen (naar de stort, kringloopwinkel of Marktplaats) en begin alvast met spullen inpakken die je de komende weken toch niet gebruikt. Denk aan kerstspullen, zomer- of winterkleding en het gourmetstel. Schakel je professionele hulp in? Laat dan altijd tijdig een aantal offertes opmaken en verdiep je in de services, klantwaarderingen en de verhuisbedrijf kosten.

  1. Adreswijzigingen doorgeven

Als je eenmaal verhuisd bent, is het belangrijk dat dit ook bij de nodige instanties bekend is. Sterker nog, als je je nieuwe adres niet binnen vijf dagen aan de gemeente doorgeeft kun je een flinke boete krijgen. Dit kun je dus maar beter op tijd doen. Wist je bijvoorbeeld dat je dit al tot vier weken van tevoren kunt doen?

Vergeet daarnaast ook niet je gegevens door te geven aan je huisarts, je bank, je tandarts en eventueel bij de Kamer van Koophandel.

  1. Dozen niet labelen

Het klinkt zo logisch, maar toch wordt het heel vaak vergeten: het labelen van dozen. Geloof ons, zeker wanneer je net over bent heb je écht geen zin om al die dozen door te spitten, opzoek naar plakband. Zorg er dus voor dat je de dozen allemaal duidelijk labelt. En wil je het nóg iets overzichtelijker hebben, geef de dozen dan ook verschillende gekleurde stickers die verwijzen naar de ruimte waar de dozen neergezet moeten worden. Wel zo handig voor de verhuizers ook!

  1. Belangrijke papieren kwijtraken

Waar die belangrijke papieren in je oude huis zouden liggen, dat weet je nog wel. Maar waar zijn ze in hemelsnaam terecht gekomen na de verhuizing? Als je naar de tip hierboven hebt geluisterd is de kans dat dit gebeurt al wat kleiner. Maar wil je écht zeker weten dat je belangrijke papieren veilig overkomen en terechtkomen op een plek waar je ze terug kunt vinden, zorg er dan voor dat je een mapje maakt waarin je al deze papieren bewaart en verhuis deze eigenhandig naar je nieuwe stek.

  1. Geen parkeerplek voor de deur

Logisch als je tijdens het verhuizen niet nadenkt over eventuele parkeermogelijkheden, maar belangrijk is het wel! Zeker als je van, of naar een drukke wijk verhuist. Daarom is het handig van tevoren een parkeerplek voor de deur bezet te houden. Want je wil namelijk echt niet onnodig veel extra meters lopen met al die verhuisdozen.

  1. Verhuislift en steekkar vergeten

Verhuis je zonder verhuisbedrijf, dan kan het nog wel eens gebeuren dat je wat dingen over het hoofd ziet of simpelweg vergeet. Zoals bijvoorbeeld een verhuislift of een steekkarretje. Lang niet iedereen heeft dat zomaar in de schuur staan namelijk, maar toch is het essentieel.

  1. Niet meten is niet weten

Zeker wanneer je in je oude huis meubels hebt staan die je zelf in elkaar hebt gezet kan het zomaar zo zijn dat deze niet al te makkelijk je huis weer uit komen. Ze zijn er immers in een compact pakketje in gekomen, maar moeten in grote en onhandige vormen er weer uit. Of dit allemaal wel gaat passen kun je maar beter van tevoren uitzoeken, want ter plekke nog je meubels uit elkaar halen wil je echt niet. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om van tevoren even te checken of je meubels überhaupt wel in je nieuwe woning passen!

  1. Verhuiswagen verkeerd inladen

Wanneer je alleen een verhuisbus huurt, maar de rest zelf aanpakt is het ook noodzaak om de bus zorgvuldig in te laden. En met zorgvuldig bedoelen we niet alleen voorzichtig, maar ook slim met de ruimte omgaan. Begin bijvoorbeeld altijd met de zware huishoudelijke apparaten, zoals de koelkast en wasmachine, en zet deze tegen de achterwand aan (aan de cabine-kant). Vervolgens kun je het beste de zware meubels en daarna de kleinere meubel inladen en pas daarna komen de verhuisdozen aan de beurt.

  1. In het weekend verhuizen

Goed, er is in principe niks mis met verhuizen in het weekend, maar houd er wel rekening mee dat je dan wel veel meer betaalt dan doordeweeks. De verhuisbedrijven rekenen namelijk flink veel meer voor hun service tijdens de meest gewilde momenten.

Bron: lifehackswiki.nl

Gerelateerde artikelen