Alle voordelen van een waterbed op een rij

Heb jij al eens overwogen om een waterbed aan te schaffen? Vaak denken mensen tijdens de zoektocht naar een nieuw bed aan een boxspring, maar wordt het waterbed overgeslagen. Dat is gezien alle voordelen erg zonde. Om je direct wat beter te informeren, hebben we hieronder alle voordelen van waterbedden op een rij gezet.

Voordeel 1. Verdeelt gewicht gelijkmatig

Een waterbed neemt moeiteloos de vorm van ieder lichaam aan. Hierdoor heb je geen last van drukpunten, wat jouw favoriete slaaphouding ook is. Het draagt bij aan een betere nachtrust en kan lichamelijke klachten zoals nekpijn, rugpijn en spierpijn verminderen.

Voordeel 2. Aanpassen op persoonlijke voorkeur

Een watermatras is geheel aan te passen op jouw persoonlijke voorkeur. Zo heb je de keuze uit verschillende stabilisaties. De stabilisatiegraad geeft aan hoe snel het water stil komt te liggen en hoe goed de ondersteuning is. Wanneer je twijfelt welke stabilisatiegraad de beste keuze is, raden we aan om je persoonlijk te laten adviseren door een specialist. In de meeste gevallen is een watermatras met 100% stabilisatie een geschikte optie.

Voordeel 3. Zelf temperatuur aanpassen

Waterbedden zijn voorzien van een ingebouwd verwarmingselement. Hiermee kun je de watertemperatuur gemakkelijk naar wens aanpassen. Voor optimaal slaapcomfort stel je de temperatuur in de winter wat hoger in en in de zomer juist lekker koel. Wil je een tweepersoons waterbed aanschaffen? Ga dan voor een duo systeem met twee losse watermatrassen. Bij dit systeem kun je de temperatuur van de twee matrassen los van elkaar instellen. Handig als de ene een echte koukleum is en de ander het juist altijd warm heeft in bed.

Voordeel 4. Geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie

Een watermatras kan geen vocht, vuil en stof opnemen. Het is dus een heel hygiƫnisch bed dat geschikt is voor mensen met (huisstofmijt)allergie. Bovendien is het matras gemakkelijk schoon te maken. Gebruik hiervoor een speciale vinylreiniger om het materiaal soepel te houden.

Voordeel 5. Lange levensduur

Wanneer je een waterbed op de juiste manier onderhoud, kun je er erg lang plezier van hebben. Een watermatras gaat gemiddeld langer mee dan een standaard matras. Onder andere omdat er geen kuilvorming kan ontstaan.

Voordeel 6. Verkrijgbaar in veel soorten

Waterbedden zijn verkrijgbaar in veel soorten, maten en stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een luxe waterbed kopen met dezelfde uitstraling als een boxspring bed of juist een compact waterbed met ingebouwde opberglades. Voor iedere slaapkamer is er wel een geschikt type te vinden.

Gerelateerde artikelen