Een tuinafscheiding zetten: dit zijn je opties

Wanneer je een nieuwe tuin aan gaat leggen zul je een tuinafscheiding nodig hebben. Je wilt immers niet dat iedereen zomaar jouw achtertuin in kan kijken of lopen. Voor de tuinafscheiding heb je verschillende opties. Welke mogelijkheden je zoal hebt, hebben we in dit artikel beschreven!

Schutting van houten planken

De eerste optie is een eenvoudige schutting van houten planken. Dit type kom je het meeste tegen in Nederland. Een schutting van houten planken is erg doeltreffend. Je kunt de schutting namelijk helemaal dichtmaken voor maximale privacy. Ook vergt dit type tuinafscheiding relatief weinig onderhoud. Je zult hem alleen soms even schoon moeten maken en eventueel verven. Een nadeel is wel dat een schutting van houten planken er erg saai uit ziet.

Houten schutting met patroon

Wanneer je een schutting van houten planken te saai vindt of als je vindt dat je hiermee te veel van de buitenwereld afgesloten zit, kun je ook voor een alternatief kiezen. Er bestaan namelijk houten schuttingen met onderaan gewoon planken, en bovenaan een patroon zoals ruiten. Dit patroon zorgt voor een mooiere uitstraling, en zorgt tevens voor een meer ‘open’ tuin.

Een beukenhaag schutting

Wanneer je van groen houdt kun je ook kiezen voor een natuurlijke schutting van beukplanten. Beuk planten zijn de ideale schutting omdat deze in de winter hun bladeren behouden. Ze verkleuren weliswaar van groen naar bruin, maar vallen niet uit. Hierdoor behoud je ook in de winter gewoon je privacy! Tevens hebben beuk planten weinig onderhoud nodig. Naast een groene beukenhaag bestaat er ook een roodkleurige beukenhaag. Behalve de kleur is deze verder hetzelfde.

Een schutting van gevlochten takken

Wanneer je liever geen planten als tuinschutting wilt maar toch een beetje een natuurlijke tuinafscheiding wilt kun je ook kiezen voor gevlochten takken.

Een metalen hek

Weer een andere optie is een metalen hek. Om hier toch een natuurlijke twist aan te geven kun je hier klimop tegen laten groeien. Klimop kan een hek namelijk helemaal dicht maken als je het lang genoeg laat groeien, en het zal het hele jaar door dicht blijven.

Gerelateerde artikelen