Help, mijn wasmachinedeur gaat niet meer open!

Voordat je de was uit jouw wasmachine kunt halen, moet je de deur openen. In de meeste gevallen gaat de deur makkelijk open wanneer het apparaat niet meer draait. Het komt helaas regelmatig voor dat een deur niet meer open wil. Heb jij hier ook mee te maken? Dan weet je mogelijk niet wat je moet doen. In deze tekst vertellen wij jou hoe je de deur van jouw wasmachine weer open krijgt.

Water in de trommel

De deur van de meeste wasmachines wordt vergrendeld wanneer het programma begint. Wanneer de wasbeurt klaar is, kun je de deur openen. Staat er nog water in de trommel? Dan is dit niet het geval. Laat de wasmachine in dat geval eerst nogmaals centrifugeren. Mogelijk verdwijnt het water hierdoor uit de trommel. Werkt dit niet? Kijk dan of er een afpompfunctie aanwezig. Is deze functie niet aanwezig of blijft het water alsnog in de trommel staan? Dan is er mogelijk sprake van een verstopping. Controleer in dat geval het filter van de pomp, de afvoerslang of de afvoer. Je kunt de deur niet eerder openen dan wanneer het water uit de trommel verdwenen is.

Kinderslot is ingeschakeld

Wasmachines zijn voorzien van een kinderslot. Hierdoor kan een kind het apparaat niet openen wanneer de wasmachine draait. Nadat het programma afgelopen is, verdwijnt het kinderslot vaak vanzelf. Deze kan soms aan blijven staan of per ongeluk ingeschakeld worden. Hierdoor kun je de deur niet openen. Indien jouw wasmachine een display heeft, wordt het kinderslot hierop weergeven. Door het kinderslot te verwijderen, kun je de deur van jouw wasmachine in de meeste gevallen gewoon weer openen.

Doe een beroep op een monteur

Helaas is het openen van de deur van een wasmachine niet altijd zo makkelijk als we hierboven beschreven. Gaat jouw deur nog steeds niet open? Dan kan er mogelijk sprake zijn van een technische fout. Je doet er in dat geval goed aan om een wasmachine monteur in Utrecht in te schakelen voor wasmachine reparatie. Hij achterhaalt het probleem snel en zorgt ervoor dat jij de deur van het apparaat snel weer kunt openen.

Gerelateerde artikelen