Kunst verwerken in het interieur: 3 tips

Om een persoonlijke touch aan jouw interieur te geven, kun je een aantal veranderingen doorvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen interieurstijl ontwikkelen, maar kun je ook een aantal eyecatchers in de woning toevoegen die wat over jou vertellen. Denk bijvoorbeeld aan kunst in het interieur. Kunst is namelijk heel persoonlijk en is mooi om een plekje te geven in de woning, maar hoe zorg je ervoor dat je kunst op de juiste manier kunt verwerken in het interieur? Hieronder staan een aantal tips voor je opgesomd die je hierbij kunnen helpen.

1. Vind de juiste plek

De eerste tip is om een plek in jouw woning te bepalen. Het kunstwerk moet immers goed tot zijn recht komen. Daarbij kun je rekening houden met bijvoorbeeld de hoogte van het kunstwerk; het is mooi als het op ooghoogte bevestigd kan worden. Bovendien kun je een lege ruimte ook prima opvullen met kunst. En om nog meer aandacht te trekken naar het kunstwerk, kun je dit plekje gaan verlichten. Zo komt het kunstwerk nóg mooier uit en zorg je ervoor dat het de extra aandacht krijgt die het verdient. Schilderij verlichting kan dus zeker een mooie toevoeging zijn.

2. Kleur

Om ervoor te zorgen dat het kunstwerk goed aansluit bij de rest van het interieur, speelt kleur een belangrijke rol. Wellicht heb je in de rest van het interieur nog niet zo veel kleur verwerkt; in dat geval kan het mooi zijn om juist voor een kunstwerk met kleur te kiezen. Zo valt het kunstwerk mooi op en zorg je ervoor dat het niet gaat botsen met de rest van de kleuren in het interieur. Je kunt natuurlijk ook voor een schilderij kiezen met dezelfde kleuren als in het interieur, voor een ton-sur-ton-effect. Als je al wel veel kleur in het interieur hebt, kan het mooi zijn om ook voor een kunstwerk te kiezen waar diezelfde kleuren in zitten verwerkt. Vaak is het ook een kwestie van smaak en moet je kiezen voor een kunstwerk waar jij een goed gevoel bij hebt.

3. Verschillende kunstwerken

Als je kunst in het interieur wil verwerken, hoeft het natuurlijk niet bij één kunstwerk te blijven. Je kunt ook verschillende kunstwerken met elkaar combineren. Door verschillende kunstwerken terug te laten komen, kun je wellicht juist die match maken waar je blij van wordt. Bovendien zorg je zo voor een speels, opvallend effect in je woning. Je kunt bijvoorbeeld een lege wand opfleuren met allerlei soorten kunstwerken.

Gerelateerde artikelen