Landelijke stijl nader gedefinieerd

Een landelijke inrichting wordt steeds populairder. Wat de definitie van landelijk is verschilt van land tot land. Dit komt door de rijke verscheidenheid aan historische en culturele invloeden in onze wereld. Evenals de verschillen tussen stedelijke en landelijke omgevingen en warme of koele klimaten. Dit heeft ervoor gezorgd dat bepaalde kleurencombinaties synoniem zijn geworden met bepaalde plaatsen. Regionale tradities beginnen vaak wanneer mensen lokaal beschikbare materialen gebruiken, zoals kalk-, witkalk- of aardepigmenten om te kleuren. Er ontstaat een vertrouwde lokale stijl die mensen volgen, zelfs nadat er andere keuzes beschikbaar zijn gekomen.

Kracht van kleuren

Kleuren kunnen zulke sterke herinneringen en associaties oproepen dat ze ons naar verre oorden voeren. Of je nu de vervaagde aardse kleuren van de muren in de achterstraten van Venetië verkiest. Of de geparfumeerde lavendelheuvels van de Provence tot de palmbomen, gestreepte luifels en roze parasols van Cannes. Het vinden van de juiste kleur is de essentiële stap in de richting van het opnieuw creëren van de stijl van landelijk wonen. Laten we de verschillende soorten interieurstijlen, woondecoratiestijlen, verschillende interieurstijlen en huisinterieurstijlen verkennen:

De meest stedelijke, moderne variant op het Landthema of Landhuisontwerp benadrukt gedempte, zachte achtergrondkleuren en natuurlijke stoffen. Landelijke interieurstijlen of huizen in landelijke stijl vertegenwoordigen een informele en gezellige stijl die een gevoel van een eenvoudig plattelandsleven geeft.

Landelijke inrichting

Het eerste thema is dat van New England, met een Shaker-pinrail en een set sterrenkandelaars. Shaker-stijl of het Amerikaanse interieurontwerp heeft beugels rond de muren van elke kamer.

Engelse landelijke stijl

De Engelse Country Look is een combinatie van nieuwe en oude landhuisstijl. De kleuren zijn helder en modern maar de landelijke tuinsfeer blijft hetzelfde.

Scandinavische stijl

Scandinavië is een verzamelnaam voor de landen rond de Baltische Zee en de Noordelijke IJszee. De hier gebruikte kleuren weerspiegelen vaak de lucht en het landschap: wit, grijsblauw en geel. Er bestaat een traditie van gedurfde muurschilderingen en het rolstreeppatroon zou rijkelijker gemaakt kunnen worden met handgeschilderde vlekken of bloemen. Je vindt veel landelijke tafels in deze stijl.

Franse stijl

De Franse landelijke interieurstijl wordt gedefinieerd als een mix van een rustieke en verfijnde inrichting. Het is geïnspireerd op de huizen op het Franse platteland. Het is een populaire stijl vanwege de comfortabele en casual elegantie die nooit opzichtig is.

Moorse stijl

De meeste Moorse kleuren zijn gemaakt met natuurlijke aardepigmenten en de meest typische tinten zijn roze, oranje, terracotta en blauwgroen. De diepblauwe kleur is de kleur die we het meest associëren met deze stijl.

Indiase stijl

De Indiase inrichting is schitterend gekleurd, geïnspireerd op heldere sari-stoffen met een vleugje puur goud in het gestempelde detail en het randpatroon. De sleutel tot decoratie in deze stijl is het gebruik van zeer verzadigde kleuren op volle intensiteit. Op een lichtere toon: als het er te fel uitziet in het blik, dan zal het perfect zijn voor de Indiase look.

Gerelateerde artikelen