Tips om de tuin op te knappen

Er zijn heel erg veel mogelijkheden om je tuin op te knappen. Je kunt gaan voor een grote verbouwing en verandering, maar ook kleine dingen kunnen de sfeer van je tuin al helemaal veranderen. Kijk daarom goed naar wat je echt wilt. Als je dat weet kun je een leuk plan gaan maken. Hier wat inspiratie waar je misschien wat ideeën van kan opdoen.

Nieuwe bloemen en planten in je tuin plaatsen

Als je graag wat fris in je tuin wilt is het aan te raden om nieuwe bloemen en planten in je tuin te plaatsen. Bloemen geven gelijk wat kleur in je tuin. Je kunt deze in nieuwe potten plaatsen, maar het zou ook kunnen in de potten die je al hebt. Of misschien kun je ze wel rechtstreeks in de grond zetten. Langs de schutting op een border maken kan erg leuk zijn. Zet er wat bloemen in voor de kleur en om het op te vullen maak je gebruik van siergrassen.

Een heg of schutting vervangen

Als je een heg of schutting hebt staan, maar hier niet meer zo blij mee bent zo je deze kunnen vervangen. Als je er überhaupt nog geen hebt is het aan te raden deze wel te gaan plaatsen, het brengt heel veel privacy met zich mee. Er zijn allerlei verschillende soorten schuttingen. Zo heb je volledig houten schuttingen maar ook hout in combinatie met beton. Het ligt er maar net aan wat jij het mooiste vind.

Als je kiest voor een heg zal dit gelijk een stuk groen met zich meebrengen. Wel zit er vaak een stuk meer onderhoud aan een heg dan aan een schutting.

 

Gerelateerde artikelen