Tips om zelf jouw woning te verduurzamen

Een huis verduurzamen: het is iets wat tegenwoordig steeds meer aan belang wint. Maar het gaat ook steeds eenvoudiger om dit te bereiken en het kost ook steeds minder geld. Dus is er geen enkele reden om niet mee te surfen op de groene trend van dit eigenste moment. Waarom zou je je huis duurzamer moeten maken? Er zijn tal van redenen: het milieu vaart er wel bij en jij spaart geld uit. En eigenlijk is élke reden goed om duurzamer te gaan leven. Dus wordt het dringend tijd om ermee te starten. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je heel eenvoudig een heel stuk duurzamer kunt gaan leven.

Vloerisolatie

Kou komt makkelijk de woning binnen via de grond. Het is dus van groot belang om voor een goede vloerisolatie te zorgen. Bij een vloer die uit tegels bestaat, ligt dit iets moeilijker, maar bij laminaat is het eenvoudig. Is je laminaat binnenkort aan vervanging toe, combineer dit dan met een ondervloer die goed isolerend werkt. Want wanneer er meer koude binnendringt in je woning, moet je meer gaan stoken. En bekom je een ongunstig energielabel. En dit is dan weer niet gunstig bij een toekomstige verkoop van je woning

Toestellen uitzetten

Uit betekent werkelijk helemaal uit en niet stand-by. Schakel alle toestellen die niet in gebruik zijn helemaal uit. Zo wordt helemaal geen energie meer verbruikt. Doe dit ook voor je tv, computer enz… Blijven die toestellen in stand-by staan, dan verbruiken ze energie en dit zou zonde zijn van het milieu en je portemonnee.

Voorzie je woning van ledlampen

Heb je in huis nog halogeenlampen of gloeilampen? Dan is nu het moment aangebroken om die te vervangen en op die manier stukken energiezuiniger te leven. Vervang al je traditionele lampen door led. Doorzoek je hele huis grondig op zoek naar lichtbronnen: ja, zelfs je bureaulamp, je verlichting in de garage en het spotje naast je bed moeten eraan geloven. In een grote ruimte zoals een garage of een schuur kan je werken met ledpanelen. Ook die zijn energiezuiniger dan conventionele verlichting.

Naar buiten met de was

Een wasdroger is heel handig wanneer het buiten nat is. Maar bij mooi weer tijdens de zomer of tijdens de winter (jawel, bij koud weer kan de was ook drogen) hang je je was veel beter buiten. Wil je niet dat de was dan nat wordt, kies er dan zelf overkapping maken. Dan kun je je was hele jaar door makkelijk buiten hangen. Een wasdroger is namelijk een echte energievreter. Gebruik die dus zo min mogelijk: onze planeet en je portemonnee zullen er wel bij varen.

Bron: woonfan.nl

Gerelateerde artikelen