Traplift nodig? Dit zijn de mogelijkheden

In je eigen huis moet je vrij zijn om te gaan en staan waar je maar wilt. Voor mensen met een lichamelijke beperking of een verslechterde mobiliteit is dat helaas niet altijd een gegeven. Gelukkig bestaat de traplift. Een woonhuis met meerdere verdiepingen blijft met een traplift nog steeds begaanbaar voor minder mobiele mensen. Als jij binnenkort een traplift wilt laten plaatsen, zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. In dit artikel lees je welke dat zijn.

Trapliften in verschillende soorten en maten

Er is voor elk huis wel een passende traplift. Dat is in ieder geval al een zorg minder. De mogelijkheden variëren van kleur, model, merk en prijs. Bedenk daarom voordat een traplift aanschaft eens goed wat er nou echt bij jou en je woning past. Allereerst kun je bepalen welk model of welke kleur er bij je interieur past. Dat is de eerste manier om tussen de verschillende trapliften te kiezen. Vervolgens kijk je naar de prijsklasse. Een nieuwe traplift is duurder dan een tweedehands traplift, dus als je minder te besteden hebt, ligt daar de uitkomst. Daarnaast heb je ook nog verschillende merken en ook die variëren natuurlijk in prijsklasse. Bovendien kun je tegenwoordig heel gemakkelijk een traplift huren. Voor mensen die een traplift maar enige tijd willen gebruiken, is het huren van een traplift ontzettend handig. Bedenk dus van tevoren waar je naar op zoek bent. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een traplift laten plaatsen tegen een vergoeding

In Nederland leven veel mensen die steeds moeilijker zelfstandig kunnen wonen. Dat kan alleen al te maken hebben met het leven in meerdere woonlagen. Omdat iedereen fijn thuis moet kunnen wonen, wordt er door de overheid een vergoeding gegeven aan mensen die niet zelf meer de trap in huis kunnen nemen. Deze vergoeding heet de wmo. Met wmo trapliften wordt ervoor gezorgd dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Om te kijken of je kans maakt op een vergoeding, kun je de wmo zelf aanvragen. Tussen de aanvraag en de reactie kan enige tijd zitten. Toch kan voor mensen die de traplift echt nodig hebben en misschien wat willen besparen een wmo uitkomst bieden.

Maak een wensenlijstje

Na het lezen van al deze mogelijkheden is het verstandig om even een wensenlijstje voor jezelf te maken. Wat voor traplift past er in jouw interieur? Waar moet de traplift aan voldoen? En wil je een traplift kopen of wil je er een huren? En vergeet niet een aanvraag voor de wmo te doen. Door van tevoren een lijstje te maken met deze punten ben je voorbereid op het laten plaatsen van een traplift. En voorbereiding is natuurlijk het halve werk!

Gerelateerde artikelen