Stressvrije kerst: tips voor onderhoudsvriendelijke kerstversiering

Hoewel het pas oktober is, is het nooit te vroeg om je voor te bereiden op de decembermaand. Het is sneller kerst dan je denkt! De kerstdagen brengen warmte, sfeer en gezelligheid met zich mee. Helaas kan het ook een drukke periode zijn waar stress bij komt kijken. Om dit jaar zo min mogelijk stress te ervaren, geven we een aantal tips voor onderhoudsvriendelijke kerstversiering. Het scheelt niet alleen een hoop tijd als je geen gevallen naalden hoeft op te ruimen of lichtsnoeren uit de knoop hoeft te halen, maar het voorkomt ook een hoop frustratie.

Onderhoudsvriendelijke kerstdecoratie

Er is veel kerstdecoratie verkrijgbaar waarmee je jouw interieur gezellig kunt aankleden. Een kerstdorpje is bijvoorbeeld een hele leuke toevoeging. Toch kan het onderhoud van alle kleine details en losse onderdelen veel tijd in beslag nemen. Kies daarom liever voor een wat groter kersthuisje van goede kwaliteit. De items van Lemax zijn hier een goed voorbeeld van. Een compact kersthuisje dat al is voorzien van verlichting is eenvoudig schoon te houden. Ook hoef je niet bang te zijn dat er onderdelen breken tijdens het poetsen. Ben je toch gevallen voor kerstdecoratie met veel details en losse onderdelen? Plaats het dan onder een stolp of in een dichte glazen tafel. Zo voorkom je dat er stof bij komt en hoef je er de hele kerstperiode niet meer naar om te kijken.

Kunstkerstboom voor optimaal gemak

Een kunstkerstboom is de ideale keuze voor wie rommelige naalden op de grond wil vermijden. Het scheelt je een hoop opruimwerk! Er zijn kunstkerstbomen verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Je kunt er dus altijd eentje vinden die perfect bij jouw woning past. Bovendien zijn de bomen duurzaam, herbruikbaar en kun je er nog jaren lang plezier van hebben.

Tijd besparen met geïntegreerde verlichting

Een andere handige tip is om te kiezen voor een kunstkerstboom met verlichting. Hiermee hoef je niet te worstelen met losse lichtsnoeren die ieder jaar weer in de knoop gaan. Je bespaart een hoop tijd en frustratie.

Gebruik van kunststof ornamenten

Kerstballen, hangers en ornamenten van glas zijn prachtig, maar niet het makkelijkste in onderhoud. Ze kunnen snel kapot gaan en gevaarlijke scherven achterlaten. Maak daarom voornamelijk gebruik van kunststof ornamenten in je kerstboom.

Slimme manier van opbergen

Na de feestdagen wil je natuurlijk niet eindigen met een berg rommel. Kunstkerstbomen en onderhoudsvriendelijke kerstdecoratie kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en opgeborgen. Zorg ervoor dat je de spullen in de originele dozen of speciale opbergboxen bewaart om ze in goede staat te houden voor het volgende jaar.

Gerelateerde artikelen