4 dingen die niet mogen ontbreken in je keuken

De keuken behoort tot de ruimtes in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Dit komt onder meer doordat we hier het ontbijt, de lunch en het diner bereiden. Hiervoor maken we gebruik van diverse hulpmiddelen. Toch zijn er nog genoeg mensen die hun keukenuitrusting niet compleet hebben. Benieuwd of dit ook voor jou geldt? Hieronder staan 4 dingen op een rijtje die niet mogen ontbreken in je keuken.

1. Kwalitatieve pannen

Voor het bereiden van het diner heb je vaak meerdere pannen nodig. Vandaar dat dit vaak het eerste is wat mensen kopen voor hun keuken. Ondanks dat de meeste mensen pannen in huis hebben, laat de kwaliteit hiervan vaak te wensen over. Zonde, want dit kan gevolgen hebben voor de maaltijden. Zo brandt eten bijvoorbeeld sneller aan in een pan van slechte kwaliteit. Bovendien kunnen er bij goedkope pannen stukjes van de bodem loslaten en in het eten terechtkomen.

Wil je nieuwe pannen kopen? Laat je dan vooral niet te veel leiden door de prijs. Het is fijn als je voor een prikkie een mooie pannenset op de kop kunt tikken, maar de pannen moeten ook van goede kwaliteit zijn. Op de lange termijn ben je overigens vaak een stuk duurder uit als je voor goedkope pannen kiest. Deze pannen zijn doorgaans sneller aan vervanging toe dan duurdere exemplaren. Laat je daarom liever leiden door de kwaliteit en kijk niet te veel naar de prijs.

2. Keukenapparaten

Net als pannen zijn ook apparaten onmisbaar in de keuken. Neem bijvoorbeeld een koelkast. Hierin kun je eten en drinken gekoeld bewaren, waardoor het vaak langer houdbaar is. Vind je het leuk om zo nu en dan een cake of taart te bakken? Of wil je in het weekend genieten van afbakbroodjes als ontbijt? Dan heb kun je ook niet zonder oven. Tegenwoordig zien we in veel keukens een combi-oven terug. Naast een oven kun je dit apparaat ook gebruiken als magnetron. Een vaatwasser is bovendien handig in de keuken, want hierdoor hoef je niet langer met de hand af te wassen.

3. Goede messenset

Voor het bereiden van maaltijden is het vaak nodig om ingrediënten te snijden of schillen. Vandaar dat je niet zonder een messenset kunt. Helaas zijn de keukenmessen die veel mensen gebruiken niet van de beste kwaliteit. Snijd je met stompe messen? Grote kans dat je meer tijd en moeite kwijt bent aan de voorbereidingen dan je lief is. Daarbij komt dat jij je sneller kunt verwonden als je stompe messen gebruikt. Zorg daarom voor een goede, scherpe messenset.

4. Stevige snijplanken

Heb je een set met goede, scherpe messen in huis? Dan zijn stevige snijplanken geen overbodige luxe. Met scherpe messen kun je immers door een dunne plank heen snijden. Dit wil je voorkomen, want je aanrecht kan hierdoor beschadigen. Zorg er bij voorkeur voor dat je meerdere snijplanken in huis hebt. Koop bijvoorbeeld een snijplank voor vlees, groente, vis en brood. Het is een stuk hygiënischer om verschillende planken te gebruiken voor deze etenswaren.

Gerelateerde artikelen