5 Goede redenen om een haard voor je interieur te kopen

Er zijn talloze manieren te bedenken om meer warmte en gezelligheid in je interieur te brengen, denk dan aan een wollige vloerkleed op de vloer, het gebruik van de juiste accessoires en natuurlijk door het toevoegen van warme kleuren. Maar eerlijk is eerlijk, de ultieme manier om meer gezelligheid en warmte toe te voegen aan je interieur is om een haard te plaatsen. Hoe fijn is het om te genieten van een knisperend vuurtje terwijl je lekker ontspannen op de bank zit? Nog niet voldoende overtuigd, hieronder lees je “5 goede redenen om een haard voor je interieur te kopen”.

Een mooie basis voor de zithoek

Een haard kun je zien als het hart van de ruimte, het is de plek waar jij als gezin of met je visite samenkomt. Het is de middelpunt van een ruimte en hieromheen kun jij heel eenvoudig je zithoek creëren, je kunt het zien als een basisitem voor de rest van je interieur. Heb je geen schoorsteen maar wil je toch genieten van een haard, geen probleem want kies dan voor een elektrische haard vrijstaand. Deze haard kun je op veel verschillend plekken plaatsen in je interieur en je hoeft geen rekening te houden met een rookkanaal. Wil je bijvoorbeeld ook vanaf je eethoek genieten van een haard, kies dan voor een 3 zijdige elektrische haard. Met deze haard kun je genieten van sfeervolle vlammen vanuit alle hoeken van een ruimte.

Het geeft warmte en comfort

Heb je wel de mogelijkheid voor een haard met echt vuur, dan is een haard een item die voor veel warmte en comfort zorgt. Ook heb je tegenwoordig elektrische haarden die doormiddel van stoom zorgen voor warmte in huis. Wanneer het buiten erg koud is kun jij je heerlijk snel opwarmen voor een haard, en de warmte is ook nog eens erg aangenaam.

De stijl van je interieur kun je ermee versterken

Er bestaat een grote verscheidenheid aan haardstijlen, van een moderne haard van metaal en glas of meer een klassiek model zoals een open haard gemaakt van natuursteen. Door een haard te kiezen dat past bij de rest van je interieur kun je op een eenvoudige manier de stijl van je huis versterken. Daarnaast is een haard een item in huis waarmee je nét dat extra beetje stijl en luxe toevoegt.

Goed voor de energierekening

Er bestaan bepaalde elektrische sfeerhaarden die doormiddel van stoom ook echt warmte geven aan je huis, dit is een energiebesparende manier om je huis warm houden in tegenstelling tot een gashaard of een open haard waar je stookhout voor nodig hebt.

Het zorgt voor meer ontspanning

Tot slot, bepaalde studies tonen aan dat wanneer je bij vuur gaat zitten je bloeddruk lager wordt en het helpt je meer te ontspannen. Bovendien fungeert de haard als een verzamelplaats waar je al snel met hele gezin gaat plaatsnemen, dat leidt vaak tot mooie en gezellige gesprekken.

Zoals je hebt kunnen lezen zorgt een haard voor meer warmte en comfort, gezelligheid, het versterkt de stijl van je interieur, het kan kostenbesparend zijn en het zorgt voor een ontspannen sfeertje in huis. Wat ons betreft genoeg redenen om een haard voor je huis te overwegen!

Gerelateerde artikelen