Almere; Ontdek en wonen de jongste stad van Nederland

Tijd om kennis te maken met één van de modernste plekken die ons land je te bieden heeft. Wat is er in en rond Almere allemaal te doen? Een boel, om kort te zijn. Alleen al de moderne sfeer proeven is een belevenis. Veel steden hebben in ieder geval een deel van hun historische architectuur staan om te kunnen bewonderen. Maar Almere bestaat pas sinds de jaren 70 van de vorige eeuw! Is dat niet al reden genoeg om daar zo snel mogelijk eens een kijkje te gaan nemen? Want ook al is de stad nog zo jong, sfeer en bijzondere activiteiten vind je er bij de vleet. Daarvan hebben we hieronder enkele voorbeelden op een rijtje gezet.

Shoppen

Er zijn verschillende redenen voor jong en oud om naar de stad te gaan of zelfs in de omgeving ervan te gaan wonen. Vele universiteiten en scholen zijn er gevestigd, wat ook Almere voor studenten aantrekkelijk maakt. Ook al is het maar omdat je met een half uurtje in Amsterdam bent! Bovendien heb je in zulke grote plekken alles wat je zoekt in de buurt. Veel bedrijven zijn er gevestigd, dus voor werkgelegenheid trek je er eveneens naartoe.

Maar voor veel mensen is het woord ‘stad’ ook zo’n beetje synoniem met winkelen. Niet onterecht. Op deze regel vormt Almere namelijk geen uitzondering. Ben je op jacht naar platen, kleding, schoenen, parfums of cadeautjes? In Almere zul je op deze en nog veel meer gebieden, precies vinden wat je zoekt!

City Walk

Almere is een behoorlijk omvangrijk gebied. Het is dan ook niet mogelijk om in één dag heel de stad te leren kennen. Echter, je kunt altijd een beginnetje maken. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een City Walk, onder begeleiding van een ervaren gids. Hij of zij leidt je langs allerlei prachtige plekken en doet je vergapen aan de unieke architectuur die Almere zo’n bijzondere stad maakt! Er zijn vijf verschillende routes om te bewandelen. Bevalt de eerste? Plan dan zo snel mogelijk nog eens een dagje Almere in om ook de rest met eigen ogen te zien!

Culinaire hoogstandjes

Zelfs de meest energieke persoon is na een dagje stad best wel toe aan een flinke zit. En als dat dan ook nog eens kan in een hele gezellige omgeving met een lekker hapje erbij, dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen! Kortom, tijd om een gerenommeerd restaurant in Almere uit te zoeken. Dat doe je door online recensies te lezen en er eentje uit te zoeken, ofwel de stoute schoenen aan te trekken en naar binnen te lopen. Want een smakelijk einde van de dag heb jij na al die activiteiten wel verdiend!

Gerelateerde artikelen