Help! Ik krijg mijn huis niet verkocht

Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen wil je uiteraard zo snel mogelijk je huis verkopen. Helemaal als je al een nieuw huis hebt gevonden. Het blijkt echter in de praktijk vaak niet mee te vallen om snel van je huis af te komen. Daarom geven we in dit artikel enkele tips om je hierbij te helpen!

Tip 1: Heroverweeg de verkoopprijs

Uiteraard wilt niemand te weinig geld voor zijn/haar huis krijgen. Een fout die veel mensen echter maken is dat ze het huis daarom veel te hoog in de markt zetten. Een logisch gevolg hiervan is dat ze het huis niet verkocht krijgen. Een veel te hoge prijs schrikt kopers namelijk af. Het is dus zaak dat je het huis voor een passende prijs te koop zet. De kans is groot dat je zelf niet veel verstand hebt van huisprijzen. Ook zul je zelf de waarde van je eigen huis hoger schatten dan een ander doet. Daarom is het verstandig om een onafhankelijke professional in te schakelen. Nog beter is zelfs om verschillende taxateurs langst te laten komen! Zo weet je zeker dat je een reƫle prijs voor je huis krijgt.

Tip 2: Ga zelf op zoek naar kopers!

Veel mensen schakelen een verkoopmakelaar in, en bemoeien zich verder niet met de verkoop. De makelaar zal het wel regelen, denken ze dan. Echter kun je zelf ook actie ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld je huis op verschillende huizensites te koop zetten. Naast Funda zijn er namelijk nog veel meer soortgelijke websites waar je je huis op kunt adverteren! Daarnaast kun je bijvoorbeeld op Facebook een advertentie maken, en vragen aan je vrienden of ze deze delen. Zo kun je op een gratis manier meteen een grote groep mensen bereiken! Ook zou je kunnen adverteren in lokale kranten. Wacht dus niet af, maar onderneem actie!

Tip 3: Je huis verkopen aan een vastgoedmakelaar

De laatste tip is om je huis te verkopen aan een vastgoedmakelaar. Je kunt namelijk op bagrovastgoed.nl snel je huis verkopen! Zo ben je eenvoudig van je huis af, voor een eerlijke prijs.

Gerelateerde artikelen