De zomer voorbij, tijd voor nieuwe trends?

Al kan de nazomer soms nog lekker lang door sudderen; de tijd van buitenleven is echt bijna voorbij. De woonkamer wordt weer het middelpunt van jouw huis en als de tuinmeubels de schuur in kunnen, kijk je weer kritischer naar het interieur. Voldoet die nog aan jouw wensen? Een bezoekje aan een winkel voor trendy meubels kan soms de ogen openen en nieuwe inzichten opleveren.

1. Verduurzamen

Geen discussie zo levendig als die van de duurzaamheid … en dat zie je ook terug in de showrooms van de meubelwinkels. Rekening houden met de toekomst van nieuwe generaties op onze planeet is een heet hangijzer en op interieurgebied wordt daarin ingespeeld door bewuste keuzes wat betreft materialen en productieprocessen. Natuurlijke grondstoffen als mangohout, teakhout, bamboeviscose en zuiver scheerwol zijn nadrukkelijk in opmars. Niet alleen verantwoord dus, maar zeker ook uiterst sfeervol.

2. Landelijke meubels

Voor het creëren van een warme en rustige woonkamer is de landelijke stijl helemaal op zijn plek. Vanzelfsprekend zijn de natuurlijke elementen daarin van belang. Maar zeker ook de kleurstellingen die warmte en huiselijkheid uitstralen passen perfect bij de aankomende maanden, die zich toch vooral binnenshuis afspelen. En mocht corona de kop weer opsteken, wie weet hoe veel meer we dan binnen zijn dan ons eigenlijk lief is? Die periode leerde zeker dat mensen behoefte hadden aan knusheid en de landelijke stijl biedt dan voor velen altijd een warm ‘thuis’.

3. Industrieel

Wellicht niet de meest verrassende trend, maar nog steeds behoren industriële meubels tot de belangrijke woontrends van het moment. Industriële meubels zijn uitermate geschikt wanneer je inzet op een stoere, maar toch warme inrichting. Ze kunnen ook uitermate goed worden gecombineerd met andere woonstijlen. Industriële salon- of bijzettafels kunnen bijvoorbeeld heel verrassend en fris ogen bij een verder landelijke stijl. De combinatie van de elementen staal, hout en stof komt in vele huiskamers terug … wellicht binnenkort ook in die van jou?

4. Vintage

Krijg jij ook wel eens het verwijt dat je wat te veel in het verleden leeft? Dat komt dan goed uit, want dat is weer helemaal in! Wandel het maakt niet uit welke winkel voor trendy meubels binnen en je ziet dat vintage terug is van weggeweest! Meubels krijgen een robuuste, maar ook klassieke uitstraling en zijn ook perfect in combinatie met de industriële en landelijke stijl meubels. Een vintage opbergkast is toch het meubel bij uitstek om spullen op te bergen waar mooie herinneringen aan verbonden zijn?

5. Kwestie van smaak

Uiteindelijk is de keuze voor meubels natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Al wordt de hele wereld hysterisch van bijvoorbeeld een industriële stijl; als het voor jou te kil voelt, dan moet je zeker je gevoel volgen. Vraag je altijd af welke functie jouw woonkamer vooral heeft … is het een plek van rust en ontspanning of vooral een ontmoetingsplaats voor vrienden en familie – of beiden … pas je inrichting daar dan op aan! Een goede woonadviseur weet de ideale link te leggen tussen jouw wensen en smaak en de nieuwste trends op interieurgebied. Veel woonplezier!

Gerelateerde artikelen