Geef je interieur meer kleur! 3 x tips om je huis op te fleuren

Ben jij toe aan wat meer kleur in je leven, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan aanpakken? Begin eerst bij je interieur! Een interieur met kleur werkt namelijk vaak positief op je gemoedstoestand. Uiteraard hangt het er volledig vanaf welke kleuren en wat voor stijl jou een goed gevoel geeft. Of het nu een bonte bedoening wordt of een serene oase van rust is. Door goed na te denken over de kleuren in je interieur kun je je huis volledig opfleuren en er weer nieuw leven in blazen!

Verf de muren

Een goede manier om meer kleur toe te voegen aan je interieur is natuurlijk door de muren te verven. Kijk goed welke kleuren er bij jouw woonstijl passen en haal een pot Sigma Sigmapearl Clean Matt in huis voor een optimale dekking. Je kan ervoor kiezen om een muur te schilderen of meerdere muren. Maar pas bij meerdere muren wel op met donkere of juist hele felle kleuren, want als je daar je hele huis mee schildert, kan het de ruimte snel kleiner maken en je een beklemmend gevoel geven. Lichte natuurlijke tinten zijn hier wel weer meer geschikt voor. En wil je iets anders dan anders? Verf dan het plafond in een donkere kleur voor een stijlvol en uniek effect.

Kleurrijke accessoires

Wil je liever op een iets subtielere manier meer kleur aan je interieur toevoegen? Ga dan op zoek naar kleurrijke accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi vloerkleed, een poef of gekleurde sierkussens voor op de bank.

Als de basis neutraal is, kun je door middel van accessoires de sfeer bepalen en dus iets meer kleur toevoegen. En weer aanpassen als je erop uitgekeken bent natuurlijk! Zo wissel je makkelijk en snel van kleur en stijl en zal het nooit gaan vervelen. Perfect als je van een beetje afwisseling en verandering houdt. Dan hoef je niet één keer per jaar je huis te schilderen.

Kamerplanten en verse bloemen

Een fijne en tevens hele gezonde manier van meer kleur in huis, is het inbrengen van bloemen en planten. Mooie groene kamerplanten geven gelijk een tropisch gevoel en werken luchtzuiverend. Maar ook verse gekleurde bloemen brengen meer kleur in je interieur en vrolijken je op. Ga eens in de zoveel tijd een keer naar je favoriete bloemenzaak of haal verse bloemen van de markt. Zo fleur je jouw interieur lekker op!

Kortom, door meer kleurinspiratie in te brengen in je interieur vrolijk je niet alleen je huis op, maar maak je een ook mooi begin met een kleurrijk leven. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen