Dit zijn de woontrends voor 2020!

We kunnen weer bijna een punt achter 2019 zetten. Dat betekent niet alleen heel veel goede voornemens, maar ook nog eens heel veel nieuwe ontwikkelingen in de wereld op het gebied van wonen. Ieder jaar worden we weer verrast met een aantal nieuwe trends en spannende ideeën. Ook 2020 belooft weer een spannend en innovatief jaar te worden. Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwste woontrends van 2020? Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Een kleurrijk geheel

Voorheen werden interieur heel kleurrijk ingedeeld. Meerdere kleuren werden gebruikt om één geheel te creëren. De term ‘colorblocking’ kwam hier vaak in terug. Hierbij bedoelen we de trend om meerdere kleuren, die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen, met elkaar te combineren. In 2020 wordt hier verandering in gebracht.

Het komende jaar zullen dezelfde kleuren continu met elkaar gecombineerd worden. Dit betekent natuurlijk niet dat je maar één kleur blauw mag gebruiken. Nee, het hele kleurenpalet met als boventoon ‘blauw’ word toegepast om het interieur compleet te maken. Door kleuren uit dezelfde kleurengroep te gebruiken maak je een chic en gedurfd geheel. Alles past bij elkaar!

Belangrijke kleuren in 2020 zijn: wijnrood, donkerpaars, donkerbruin, petrolblauw, donkergroen, okergeel, pasteltinten en beige tinten.

Gladde vloeren

2020 staat tevens in het teken van de stijgende vraag naar gladde vloeren. Tapijt hebben we nu echt voorgoed vaarwel gezegd. Gladde vloeren zijn helemaal hot het aankomende jaar! Vooral de vraag naar PVC en laminaat is enorm toegenomen. Deze vloeren passen niet alleen perfect bij de huidige woontrends, maar zorgen ook voor een verhoogd gebruiksgemak.

Tip: vind je het een stap te ver om enkel gladde vloeren te gebruiken, maar ben je wel overstag gegaan door de vele voordelen? Gebruik dan enkele (ronde) vloerkleden om het geheel op te vrolijken. Zo geniet je alsnog van enige zachtheid en warmte in huis en hoef je je niet te wenden tot houten vloeren of tapijt.

Organische vormen

Organische vormen worden steeds belangrijker in 2020. De tijd van vierkante en rechthoekige vormen is nu echt voorbij. We houden van speelsheid, unieke meubelstukken en dat mag dan ook best gezien worden. Vooral ronde vormen zijn het aankomende jaar populair. Zij doorbreken de rechte hoeken die voorheen als standaard werden beschouwd. Dankzij organische vormen breng je weer diepte en balans in de woning, een sfeer die je voorheen nergens kon vinden. Deze trend is niet zo ingewikkeld om toe te passen in jouw eigen huis. Schaf een ronde eettafel, ronde spiegel, ronde salontafel of ronde kussens aan om het interieur compleet te maken. Als het maar rond is!

Urban Jungle in huis

Enkele jaren geleden maakten we voor het eerst kennis met de zogenaamde ‘Urban Jungle’. Anno 2020 kunnen we stellen dat dit een blijvertje is geweest. Ook in dit jaar kunnen we genieten van veel groen in huis. Toch lijkt het in 2020 nog een stapje uitgebreid te worden. Waar we eerst al genoten van een paar extra planten en groene details, zien we dat dit in 2020 het allemaal nog extremer mag. Felle natuurprints op de muren, afbeeldingen van vlinders, het gebruik van tropische bloemen, werkelijk alles is geoorloofd om jezelf in een tropisch paradijs te wanen. Vaak wordt deze woontrend gecombineerd met gouden accessoires en kleurrijke dierenfiguren en palmboompjes. Dankzij tropisch behang breng jij de Urban Jungle direct naar je eigen huis, ook al is deze gelegen in de drukke randstad!

Spiced Honey

Dé kleur van het jaar 2020 mag uiteraard niet ontbreken. Volgens de kleurgoden van Flexa is dat dit jaar: Spiced Honey. Deze kleur kan omschreven worden als energiek, vrolijk en veelzijdig. De kleur is een combinatie van zachte honing met een warme ondertoon van amber. Het voordeel van Spiced Honey is dat deze met vrijwel ieder interieur en woonstijl te combineren is. Hierdoor kan een likje verf al snel wonderen doen voor jouw huidige woonstijl. En hoef je niet direct je gehele interieur aan te passen om deze volgens de laatste woontrends van 2020 in te richten.

Natuurlijke materialen

De afgelopen jaren zagen we al dat natuurlijke materialen een cruciale rol speelden binnen ons interieur. In 2020 zien we dat deze trend een blijvertje is. Sommige mensen noemen het de Scandinavische woonstijl, dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Het gebruik van natuurlijke materialen past bij vrijwel iedere woonstijl. Uiteraard speelt het een zeer belangrijke rol in de Scandinavische stijlen, maar deze worden ook gekenmerkt door andere factoren. Natuurlijke materialen passen bij ieder wooninterieur, maar waarom zijn ze tegenwoordig zo belangrijk?

Het afgelopen jaar stond in het teken van duurzaamheid. Stilstaan bij het milieu en de grondstoffen die uitgeput raken door onze toedoen. Het stond ook in het teken van bewustwording. Bewust zijn van alle mooie dingen die de natuur ons te bieden heeft. Dit resulteerde in een groeiende vraag naar natuurlijke accessoires en meubels.

Vaak worden natuurlijke materialen gecombineerd met neutrale kleuren. Je kunt echter ook kiezen voor pasteltinten. Bepaal zelf in hoeverre je de natuurlijke woontrend wilt doorvoeren.

Velvet is hot!

Ben je op zoek naar een ware must have voor jouw interieur? Velvet mag dan niet ontbreken. In 2020 zien we een heel scala aan accessoires en meubilair in de velvet trend. Of je nu kiest voor een velvet stoel, poef, bank of zelfs kussensloop, met dit materiaal kan je nooit verkeerd kiezen! Combineer de velvet trend met een aantal warme kleuren en je interieur is helemaal up-to-date volgens de laatste woontrends. Yay voor velvet!

Tegenpolen

In het dagelijks leven zien we maar al te vaak dat tegenpolen elkaar aantrekken. Ook op het gebied van het interieur is dit het geval. In 2020 is het helemaal in om tegenpolen met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor zachte en ruwe materialen, mannelijke en vrouwelijke kleuren, ronde en rechte vormen en mat of glanzend. Deze trend is te vergelijken met de al eerder genoemde ‘colorblocking trend’. Toch is deze trend minder expressief. Bij colorblocking worden er ongelooflijk veel verschillende kleuren gebruikt, dit is een trend waar veel lef voor nodig is. Bij de opposites attract trend is dit niet het geval. Vaak wordt er een combinatie van twee kleuren gemaakt en blijft het geheel rustig. Deze trend is dan ook geschikt voor bijna iedereen die graag experimenteert in huis, maar nét niet het randje wilt opzoeken.

Gerelateerde artikelen