4 tips om je woning meer waard te maken

Heb je plannen om je woning te verkopen of wil je je huis graag verder opknappen, maar wel op een manier die waarde aan je woning toevoegt? Wij geven je graag een aantal tips om je woning meer waard te maken.

Energiebesparende verbeteringen

Wat het altijd goed doet, is verbeteringen aanbrengen die je huis energiezuiniger maken. Door aanpassingen te doen die ervoor zorgen dat je minder energie hoeft te verbruiken, biedt je niet alleen een fijner wooncomfort aan maar ook minder maandelijkse lasten. En potentieel zelfs een hoger energielabel! Heb je op dit moment bijvoorbeeld nog houten kozijnen met enkel glas, dan zul je het verschil direct merken als je deze vervangt door kunststof kozijnen met HR++ glas. Hetzelfde geldt voor isoleren: het wooncomfort wordt hoger en je energierekening lager!

Meer vierkante meters

Door meer vierkante meters te realiseren, ben je natuurlijk sowieso verzekerd van een meerwaarde voor je woning. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een aanbouw of serre, maar dat hoeft niet altijd letterlijk uitbouwen te zijn. Meer vierkante meters kunnen ook meer functionele vierkante meters zijn die als extra leefruimte geteld mogen worden. Is je zolder bijvoorbeeld op dit moment moeilijk toegankelijk, omdat er geen vaste trap naar zolder is of omdat je er nauwelijks kunt staan? Dan kun je ervoor zorgen dat de zolder een extra slaap-, werk- of hobbykamer wordt door een vaste trap naar de zolder te maken of een kunststof dakkapel te laten plaatsen.

Duurzame aanpassingen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zeker omdat de Nederlandse overheid wil dat we in 2050 allemaal van het gas af zijn. Door nu al duurzame aanpassingen door te voeren, heeft jouw huis een stapje voor op vele anderen. Ga bijvoorbeeld voor een warmtepomp in plaats van je cv-ketel en laat zonnepanelen op je dak plaatsen. Goed voor het milieu en de verkoopkansen!

Verouderde ruimtes aanpakken

Natuurlijk is het zo dat een prima keuken vervangen door een nieuwe keuken weinig meerwaarde oplevert, maar een verouderde keuken – die duidelijk uit de tijd is – vervangen door een moderne keuken is zeker een meerwaarde. Probeer dat niet meteen te rigoureus aan te pakken door voor een hele uitgesproken keuken te kiezen, maar ga bij voorkeur voor een neutrale kleur. Inclusief kwalitatieve apparatuur, dan weten toekomstige bewoners zeker dat ze hier voorlopig geen omkijken naar hebben.

Met bovenstaande tips hopen we je wat inspiratie te hebben gegeven!

Gerelateerde artikelen