Draglineschotten voor op de bouwplaats

Op bouwplaatsen staat veiligheid centraal: bouwvakkers moeten veilig hun werk kunnen uitvoeren zonder dat er ongelukken ontstaan. Een belangrijk aspect bij het waarborgen van de veiligheid, is het gebruik van schotten, of rijplaten. Wanneer je met een dragline bezig bent, is het belangrijk dat de juiste schotten worden gebruikt om de situatie zo veilig mogelijk te houden. In dit artikel vertellen we je meer over draglineschotten voor op de bouwplaats.

De voordelen van het gebruiken van draglineschotten

Er zitten verschillende voordelen aan het huren en gebruiken van draglineschotten op de bouwplaats. We zetten er een aantal op een rij:

  1. Bescherming van de grond. Draglineschotten worden gebruikt om een tijdelijke weg, pad of werkgebied te creëren waar zware machines zoals draglines, kranen en vrachtwagens kunnen opereren. Door het gewicht van deze machines te verplaatsen over de schotten of rijplaten, wordt de grond eronder beschermd. Wanneer er geen rijplaten worden gebruikt, kan de grond eronder verzakken of verschuiven.
  2. Mobiliteit. Het gebruik van draglineschotten vergemakkelijkt de mobiliteit en bereikbaarheid van zware machines op bouwplaatsen. Het kan lastig zijn om machines te verplaatsen zonder deze rijplaten. De rijplaten maken het gemakkelijker voor de zware machines om zich te verplaatsen.
  3. Veiligheid. Dit is misschien wel de belangrijkste reden, aangezien veiligheid voorop staat, zeker op een bouwplaats. Je hebt te maken met zware machines waar veel mee mis kan gaan. Juist daarom is veiligheid zo belangrijk. Draglineschotten huren draagt bij aan de veiligheid van bouwplaatsen en vermindert de risico’s voor werknemers en apparatuur. Ze bieden een stabiele en veilige ondergrond voor zware machines, wat het risico op kantelen, omvallen of vastlopen vermindert.
  4. Kostenbesparend. Wanneer je ervoor kiest om draglineschotten te huren in plaats van aan te schaffen, bespaar je in de kosten. In plaats van te investeren in de aanschaf en opslag van dragline schotten, kunnen ze eenvoudig worden gehuurd op basis van de specifieke behoeften van het project. Dit zorgt ook voor extra flexibiliteit, want per project heb je misschien weer andere soorten rijplaten nodig.

Het huren van draglineschotten op de bouwplaats heeft dus verschillende voordelen. Allereerst is de grond onder de rijplaten beschermd. Er rijden grote, zware wagens overheen, wat ervoor kan zorgen dat de grond verplaatst wordt. De draglineschotten zorgen dat dit niet gebeurt. Daarnaast vergroot het de mobiliteit. Ook zijn rijplaten belangrijk voor veiligheid. Bij gebruik van rijplaten zijn er minder risico’s voor zowel apparatuur als werknemers. Het laatste voordeel is dat het huren van de rijplaten kostenbesparend is, omdat je geen rijplaten aan hoeft te schatten. Wanneer begin jij met het huren van draglineschotten?

 

 

Gerelateerde artikelen