Zo kies je de beste badkamerradiator

Het uitkiezen van een badkamerradiator is soms een lastige opgave en soms zelfs iets waar je niet meteen aan denkt. Waar moet je op letten? Welke soorten radiatoren zijn er? En wat zijn de beste opties voor jouw badkamer? In deze blog leggen we uit hoe je de beste badkamerradiator kiest die past bij jouw wensen en behoeften.

Soorten radiatoren

Er zijn verschillende soorten radiatoren waaruit je kiest. De meest populaire zijn de paneelradiatoren en de handdoekradiatoren. Paneelradiatoren werken goed als je voornamelijk warmte nodig hebt en zo min mogelijk ruimte wilt verliezen. Handdoekradiatoren, zoals de naam al aangeeft, zijn bedoeld voor het drogen van handdoeken en het verwarmen van de badkamer.

Wattage

Het vermogen van de radiator is het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een radiator. Het wattage van de radiator moet worden afgestemd op de grootte van de badkamer om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Een algemene vuistregel is 1 kW per 10 m³ inhoud van de badkamer.

Maat en stijl

Er zijn talloze ontwerpen en stijlen om uit te kiezen bij het selecteren van een badkamerradiator. Bij het kiezen van de grootte en stijl is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de badkamer. Een te grote radiator staat niet alleen in de weg, maar produceert ook onnodig veel warmte, waardoor de badkamer te warm wordt. Denk ook aan de kleur van de radiator die past bij de kranen, douchegoten van bijvoorbeeld Geberit en andere badkamer accessoires.

Type warmteondersteuning

Er zijn twee soorten warmteondersteuning: de conventionele en de elektrische. Als je al een centraal verwarmingssysteem in huis hebt, is het zeer waarschijnlijk dat je een radiator kiest met conventionele warmteondersteuning. Elektrische warmteradiatoren zijn echter wel erg handig als je een speciale ruimte in huis hebt die je niet wilt verwarmen met de rest van het huis. Ze zijn ook energiezuinig als je ze gebruikt om een ruimte snel op te warmen.

Onderhoud

Badkamerradiatoren moeten regelmatig worden onderhouden om hun leven te verlengen en de prestaties te verbeteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de radiator schoonmaakt en het stof en vuil verwijdert dat zich daarin ophoopt. Vergeet ook niet om de het systeem jaarlijks te laten checken door een professionele installateur.

Er zijn zoals je ziet verschillende dingen om te overwegen bij het kiezen van de beste badkamerradiator. Hopelijk heeft deze blog je geholpen bij het kiezen van de beste radiator voor jouw badkamer.

Gerelateerde artikelen