Een mooie omheining doormiddel van een haag?

Hagen bieden een goede optie om bijvoorbeeld je tuin te omheinen op een mooie manier. Het is een populaire manier om je tuin of landschap een upgrade te geven en nemen hier ook nog is een heleboel voordelen bij mee. Twee veel gekozen keuzes wanneer het gaat om hagen is de beukenhaag en laurierhaag. In deze tekst gaan we dieper in op deze twee prachtige hagen en weet je direct waarom ze zo gewild zijn.

De voordelen van een haag in het algemeen

Zoals net verteld nemen hagen buiten het feit dat ze gewoon erg mooi zijn, ook een aantal voordelen met zich mee. Zo is één van die voordelen dat je doormiddel van hagen perfect een scheiding kunt maken tussen bijvoorbeeld tuin en openbare weg. Daarnaast geeft het je extra privacy en beschutting doordat je een haag eigenkijk kunt zien als een scherm. Je zult daarom minder last hebben van mensen die naar binnen willen gluren, wind en geluidsoverlast. Hoewel dit al enorme voordelen zijn, ben je ook nog is milieuvriendelijk bezig op het moment dat je hagen gebruikt. Je tuin blijft hierdoor lekker natuurlijk wat zeker geen overbodig iets is in de wereld vol gebouwen.

De beukenhaag

Een van de meest populaire haag is de beukenhaag. Deze staat bekend om het verliezen van zijn bladeren wat dus echt een eigenschap van deze haag is. In de lente en zomer heeft de beukenhaag enorm mooie groene bladeren, die in de herfst transformeren in een koperen tint. Dit geeft vervolgens een warm gevoel waardoor je de wintermaanden en donkere dagen extra gezellig kunt maken. Een beukenhaag groeit helemaal dicht waardoor ze dus echt als een barrière kunnen doen voor jouw privacy.

De laurierhaag

Een andere haag die ook razend populair is, is de laurierhaag. Een laurierhaag is het gehele jaar mooi groen waardoor ze dus het hele jaar voorzien van een goede barrière dat dient als privacy. Laurierhagen groeien erg snel dicht en hebben als voordeel dat het weinig onderhoud vereist. Je zult het enkel zo nu en dan is een keertje moeten snoeien om de optimale uitstraling te behouden.

Welke haag past bij jou?

Om een keuze te maken voor een passende haag in jouw tuin of landschap, is het belangrijk dat je er een kiest die ten eerste bij jou past, maar ook aansluit op de stijl van je huis. Ter inspiratie kun je dus eens online gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook kun je bij vragen altijd een expert benaderen met je vraag.

Gerelateerde artikelen