Een nieuwe woonkamer indelen doe je zo

Drankjes met vrienden en familie, lekker chillen, televisie kijken of een boek lezen? In de woonkamer kan en mag alles. Dit is dé ruimte waar je – op de slaapkamer na –  de meeste tijd in doorbrengt. Het is dan ook één van de belangrijkste ruimtes in huis bij het stylen van jouw woning. Wanneer je gaat verhuizen en je een geheel nieuwe woonkamer in moet richten, kan dit ook het nodige denkwerk opleveren. Want waar let je op bij het inrichten en indelen van een nieuwe woonkamer? Welke dingen mag je écht niet vergeten? En voor welke fouten moet je jezelf behoeden? Met de volgende tips weet jij iedere woonkamer – groot of klein – op de juiste manier te stylen.

De bank als eyecatcher van de ruimte

De bank is natuurlijk het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Hier zit je op tijdens het borrelen met vrienden en familie, lig je lekker te chillen na een lange werkdag of kijk je samen met je partner naar een leuke serie op de televisie. Het staat dan ook buiten kijf dat de bank van goede kwaliteit moet zijn en bovendien ook een mooie eyecatcher mag vormen in de ruimte. Geef daarom je ogen goed de kost bij Seats and Sofas en kies voor een bank die echt bij jouw interieur en de woning past.

Let niet alleen op de uitstraling van de bank, maar ook op het soort bankstel dat je kiest. Hierbij is het goed om naar de beschikbare ruimte in de woonkamer te kijken én het doel wat deze moet vervullen. Beschik je over een zeer kleine woonkamer? Kies dan voor een hoekbank om snel meer zitplekken te creëren en ruimte te besparen. Gebruik je de bank vooral om op te loungen? Kies dan voor een bank met één of twee loungegedeeltes. Met het huidige aanbod is gelukkig alles mogelijk.

Let tevens op de indeling. Waar je de bank plaatst is namelijk van cruciaal belang voor de gehele setting in de ruimte. De meeste mensen kiezen er voor om de bank tegenover de televisie te plaatsen. Maar zo simpel is het niet. Denk er ook over na of je het overzicht in de rest van de ruimte wilt bewaren (bijvoorbeeld handig met kleine kinderen!) of dat je ook lekker naar buiten wilt kunnen blijven kijken. Bij het plaatsen van de bank komt meer kijken dan je denkt.

Maak zelf een plattegrond

Het is heel lastig om het overzicht te bewaren als je lukraak meubels gaat verplaatsen. Daarom is het goed om eerst eens rustig te gaan zitten en te brainstormen. Bepaal ruim van tevoren wat er allemaal nodig is, welke meubels er al zijn en hoe je deze gaat gebruiken om de beoogde sfeer te creëren. Maak zelf een eenvoudige plattegrond en ontdek verschillende manieren om de ruimte in te delen. Puzzel zelf eerst eens met verschillende mogelijkheden alvorens je daadwerkelijk aan de slag gaat. Zo bespaar je heel veel tijd en moeite. Je weet precies wat er nodig is en dit kun je ook communiceren naar de mensen die eventueel helpen tijdens de verhuizing. Wel zo prettig.

 

Gerelateerde artikelen