Het gemak van een container huren tijdens een verbouwing of renovatie

Bij het verbouwen of grondige schoonmaak van een woning komt veel afval om de hoek kijken. Dit afval moet je ergens laten. Waar het afval uiteindelijk naartoe gaat is meestal wel bekend, dat is namelijk de lokale milieustraat. Maar de vraag is dan, hoe komt al dat grofvuil daar terecht? Dat is een vraag waar velen mee zitten tijdens het verbouwen van een woning. Heb je wel eens gedacht aan het huren van een container? In dit artikel gaan wij je informeren over waarom het huren van een container ideaal is bij een verbouwing, en welke container je daarvoor het beste kunt huren. Na het lezen van dit artikel met tips van Maton Groep kun je zelf meteen aan de slag met het inventariseren van de soorten afval die je zal hebben tijdens de verbouwing en kun je direct een container huren.

Waarom is een container ideaal?

Bij een verbouwing of een grondige schoonmaak, komt veel afval om de hoek kijken. Dankzij een container ben je al dat afval in een oogopslag kwijt. Dat is ook meteen de reden dat veel mensen kiezen voor het huren van een container. Niet alle containers zijn geschikt voor gemengd afval, maar als je weet welke soorten afval je hebt, weet je ook welke container je het beste kan gaan huren. Het is raadzaam om in ieder geval bij de start van de verbouwing alvast een container klaar te hebben staan, zodat je in ieder geval een deel van al het afval kwijt kan. Als je start zonder container, kan je het afval nergens deponeren waardoor het afval blijft rondslingeren in de woning die je nu juist wilde leeghalen vanwege die grote verbouwing of grondige schoonmaak. Om dit rondslingerende afval te vermijden kiezen veel mensen ervoor om een grofvuilcontainer te huren bij de start van de verbouwing, zodat het grootste deel van het afval meteen uit de ruimte is.

Welke container ga je huren?

Dan de volgende belangrijke vraag: welke container heb je precies nodig? Er zijn verschillende maten containers. Om een goede keuze te maken voor de juiste maat container, kun je de afvalkeuzehulp invullen. In deze keuzehulp volg je enkele stappen om tot de geschikte maat container te komen, bijvoorbeeld 3m3, 6m3 of 15m3. Je wil natuurlijk niet voor een verrassing komen te staan omdat je een te kleine container hebt, maar je wil ook weer niet te veel geld uitgeven aan een te grote container. Je merkt al, er zijn veel mogelijkheden. Overigens, containers tot 10m3 worden gebracht met een portaalvrachtwagen. Deze vrachtwagen lijkt op een normale vuilniswagen qua formaat en ook qua werking, want de container zal met twee robotische armen uit de vrachtwagen worden getild.

Kan je een container huren waar alle soorten afval in kunnen?

Er zijn dus verschillende containers te huur. Zo kun je een container huren speciaal voor tuinafval, of je kan een dichte container huren zodat je geen eventuele stankoverlast kan veroorzaken (of in ieder geval de overlast sterk vermindert).Het is raadzaam om eerst te inventariseren hoeveel afvalsoorten je hebt en hoeveel afval het ongeveer zal zijn. Als je weet wat je nodig hebt, kan er besproken worden welke container het beste past bij jouw situatie, zodat je na de verbouwing geen rondslingerend afval meer hebt!

Gerelateerde artikelen