Hoe verras je je naasten bij een viering of bijzonder moment?

Het leven zit boordevol met mooie momenten. Denk aan verjaardagen, geboortes en trouwdagen. Deze dagen zijn er om te vieren: doe dit dan ook vooral. In jouw leven, maar ook in het leven van je naasten. Hoe kun je de mensen om je heen verrassen bij een viering of een bijzonder moment? Lees verder voor tips.

Kaartje versturen

Een mooie en makkelijke manier om de ander te laten weten dat je aan hem of haar denkt? Stuur een kaartje toe, bijvoorbeeld om iemand te feliciteren. Dit kan op allerlei momenten. Bij een verjaardag natuurlijk, of een jubileum. Of is er een kleintje geboren bij iemand die je kent? Stuur een felicitatie geboorte kaart toe, om de ouder(s) te feliciteren met het kersverse wonder. Een kaartje is zo verstuurd. Je kunt dit zelfs digitaal regelen: kies een kaart, voeg de tekst toe, vul het adres in en selecteer de juiste bezorgdatum. Dat is zo gepiept. Een extra tip: door te noteren wanneer je naasten jarig zijn, hun trouwdag hebben of iets anders vieren, denk je er altijd aan om een kaartje toe te sturen. Een kleine moeite, waar je een prachtig gebaar mee laat zien.

Cadeau geven

Betekent iemand veel voor je of ben je uitgenodigd voor een feestje? Dan is het natuurlijk gebruikelijk om een cadeau te geven. Neem de tijd om het perfecte cadeau uit te kiezen – of je nu iets kleins of groots geeft. Voor iedereen is er weer iets leuks te verzinnen, van een goede fles wijn tot een doe-cadeau. Denk naast het cadeau ook aan een kaartje, om erbij te geven of om alvast vooruit te sturen. Voor iedere viering zijn er de juiste kaartjes te vinden, zoals een 40 jaar getrouwd kaart. Hoe specialer de aangelegenheid is, hoe leuker het natuurlijk is om uit te pakken. Maar onthoud: het is altijd een feestje om een ander in de watten te leggen.

Op bezoek gaan

Bijzondere momenten vieren doe je ook door langs te gaan bij je naasten. Als er een feestje wordt gegeven, is dat natuurlijk het uitgelezen moment om aanwezig te zijn. Heb je een drukke agenda? Probeer toch gewoon tijd vrij te maken voor feestjes – is dit immers niet waar het eigenlijk om draait in het leven? Je kunt ook kort langsgaan, mocht het echt niet goed uitkomen. Of plan een ander moment voor je bezoek, wat ook opgaat als er geen feest gepland staat. Dit is meteen een mooi moment om bij te kletsen.

Boek met herinneringen

Wil je iemand echt verrassen en gaat het om een viering die je zelf van dichtbij hebt meegemaakt? Dan is het een prachtig idee om een boek met herinnering te maken. Denk aan een plakboek, met daarin foto’s, tekstjes en andere relevante notities of items. Verzamel alles bij elkaar – en geef dit aan de ander op het juiste moment. Het kan bijvoorbeeld een boek aan je kind zijn, met daarin allerlei herinneringen van de verjaardagen door de jaren heen. Of verras iemand met een trouwboek, waarin je allerlei foto’s en andere herinneringen stopt. Het is leuk om de ander hier echt mee te verrassen, dus om vooraf nog niets te verklappen over je idee. Tenzij je natuurlijk wordt gevraagd om een boek of verzameling te maken, maar dit is ook weer een mooie insteek om ermee aan de slag te gaan.

Sta stil bij je naasten en de bijzondere momenten in het leven! Dit doe je met een kaartje, cadeau of bezoek: er zijn genoeg opties. Het is prachtig om op die manier aan de ander te denken. En onthoud: wat je geeft, krijg je ook sneller terug.

Gerelateerde artikelen