Hoe zorg je voor een geslaagde barbecue in de tuin?

Het lekkere weer en de barbecue, het is een gouden combinatie. De warme zomeravonden met familie en vrienden rondom de barbecue, heerlijk! De sfeer en de gezelligheid, samen komen en lekker eten, wat wil je nog meer? Heb jij plannen om te barbecuen in de tuin, daar komt veel bij kijken. Wij helpen jou een handje.

BBQ

Voor een geslaagde barbecue is het wel handig als je een goede barbecue in huis hebt. De barbecue is er tegenwoordig in allerlei vormen en maten. Het is belangrijk dat de barbecue de groepsgrootte ‘aan kan’, als er veel mensen komen en je hebt een kleine barbecue is dat niet ideaal. Een goede barbecue is niet heel goedkoop, dus het is verstandig om deze al tijdens Black Friday aan te schaffen.

Vlees

Het is een inkoppertje, maar voor een geslaagde barbecue is vlees essentieel. Het kan de barbecue maken of kraken. Haal bij een goede slager lekker vlees, dat zal echt voor het verschil zorgen. Houd hierbij ook rekening met de groepsgrootte, het zou zonde zijn als iemand zonder vlees komt te zitten.

Muziek

De muziek zorgt voor de sfeer en mag daarom zeker niet ontbreken. Het is wel belangrijk om de juiste afspeellijst aan te zetten die past bij het feest. Op de verschillende streamingdiensten zijn er genoeg playlists die al een selectie met lekkere nummers voor jou hebben gemaakt, makkelijk kiezen dus. Zet de muziek alleen niet te hard, je moet elkaar nog wel kunnen verstaan. Kies bijvoorbeeld voor speakers van Sonos, zodat je deze vanaf je telefoon nog kan besturen.

Decoratie

Een extra lampje of een slingertje hier en daar. Het zorgt net voor dat extra’s om jouw barbecue wat meer schwung te geven. Kleed de locatie waar je barbecuet leuk aan. Hang een paar leuke slingers of wat kleur lampjes op, of maak een gezellig kampvuur. Vergeet de marshmallows niet…

Hapjes

Het kan soms best even duren voordat iedereen zijn eerste stukje vlees heeft bemachtigd. Het is daarom handig als er alvast wat hapjes klaar staan. Denk daarbij aan een lekkere salade, wat olijven, blokjes kaas. Een klein voorgerechtje om de honger van de gasten te stillen.

Inrichting

De tuin op de juiste manier aankleden is voor een geslaagde barbecue wel nodig. Een lange tafel met borden, bestek en hapjes. Stoelen waar de gasten op kunnen zitten. Statafels waar je makkelijk aan kunt eten. Een partytent is ook zeker aan te raden, het weer in Nederland is onvoorspelbaar, dus laat een buitje de barbecue niet verpesten.

Drank

Een lekker drankje kan niet ontbreken bij jouw barbecue, je moet van alles wat hebben. Frisdrank, verschillende alcoholische versnaperingen, etc. Denk ook aan de gasten die niet drinken of nog moeten rijden. Een 6-pack alcoholvrij bier is altijd handig…

Gerelateerde artikelen