Op zoek naar een ontsnapping? Creëer een Mancave in 6 stappen!

Een mancave, een plek waar mannen naartoe vluchten na een lange dag werken. Of ze nu op zichzelf wonen of een gezin hebben; een mancave is de droom van elke man. En de populariteit ervan is het laatste jaar toegenomen. Dit komt door de pandemie die vorig jaar plaatsvond. Mannen en vrouwen waren aan huis gebonden, wat betekent dat ze vanuit huis moesten werken. En hierbij is de belangrijkste regel: houd privé en werk gescheiden, niet echt meer te handhaven. Mannen en vrouwen waren op zoek naar ontsnapping, en dat is waar de mancave om de hoek kwam kijken. Zoals eerder gezegd, het is een ontsnapping uit het dagelijkse leven. Niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Dit betekent dat een mancave ook een womancave kan zijn. Wil je ook je eigen ruimte creëren? Volg dan de tips!

Plaats van de mancave

Goed, je hebt besloten dat je een mancave wilt. Gefeliciteerd. Maar waar ga je hem plaatsen? Heb je een extra kamer beschikbaar? Of ga je je garage verbouwen? Of misschien transformeer je wel je terrasoverkapping tot schuur. Maar waar je de mancave ook plaatst, het is belangrijk om over verschillende factoren na te denken. Zoals isolatie, geluid en doel. Je wilt andere bewoners (je familie) niet lastig vallen met je mancave. Isolatie is dus het belangrijkst. Isolatie is ook belangrijk om comfortabel te zijn met temperaturen. Je wilt het namelijk niet extreem warm hebben in de zomer en koud in de winter.

Doel van de mancave

Als je nadenkt over je mancave, zijn er waarschijnlijk een aantal dingen die je wilt doen. Maar het is belangrijk om na te denken over de ruimte die je hebt en natuurlijk het budget. Je kunt niet tegelijkertijd een bioscoopzaal, speelkamer en bar hebben als je weinig ruimte hebt. Dus, wat is het hoofddoel van jouw mancave? Is het om je favoriete sport te kijken met je vrienden of is het een plek waar je je hobby kunt uitoefenen? Wat je doel ook is, maak dat het middelpunt van je mancave.

Interieur van de mancave

Heb je besloten over de locatie en het doel, en is de ruimte goed geïsoleerd? Dan is het nu tijd om na te denken over het interieur. Het interieur van je mancave is erg belangrijk, omdat het een weerspiegeling van jezelf is. Als je inspiratie nodig hebt, scroll dan door Pinterest. Dat zal enorm helpen, want er zijn veel moodboards die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je mancave interieur. Zelfs van je overkapping kan jij een heuse mancave maken.

Comfortabele zitplaatsen

Je gaat waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in je mancave. Zitplaatsen moeten dus comfortabel zijn. Of je nu alleen of met vrienden sportwedstrijden of je favoriete tv-serie kijkt, een knusse en bank is onmisbaar.

Verzorg het

Het laatste wat je moet doen om een mooie mancave te houden, is hem onderhouden. Zorg ervoor dat je gebruikte bierblikjes de dag na gebruik opruimt en dat je de boel regelmatig een schoonmaakbeurt geeft. Anders begint er een luchtje aan te komen. En dat is niet ideaal.

Hoe dan ook, we wensen je veel plezier met het maken van je eigen mancave. Veel succes!

Gerelateerde artikelen