Thuis het meeste uit je elektrische auto halen

Dat de elektrische auto de auto van de (nabije) toekomst is dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Het percentage elektrische auto’s op de Nederlandse wegen stijgt al jaren en de verwachting is dat dit percentage alleen maar zal blijven stijgen. Dit komt enerzijds omdat het bewustzijn rondom het klimaatprobleem al jaren stijgt en anderzijds door een scherpe prijsdaling op het gebied van elektrische auto’s. Waar je vroeger enorm veel geld kwijt was aan een elektrische auto kun je tegenwoordig met iets een stuk minder budget al in een elektrische auto rijden. Gelukkig is de aanschafprijs niet het enige waar je op kunt besparen wanneer je een elektrische auto bezit. In deze blog vertellen we je daarom ook meer over andere methoden om te besparen op jouw elektrische auto!

Thuis opladen

Een van de grote voordelen van een elektrische auto is het feit dat je deze thuis kunt opladen. Hierdoor kun je altijd bij jouw woning vertrekken met een volle batterij. Over het algemeen kan een elektrische auto wel zo’n 300 tot 400 kilometer rijden op een volle tank en hierdoor hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken om een lege batterij. Het thuis opladen scheelt daarnaast ook nog eens enorm veel geld ten opzichte van het opladen bij een tankstation. Een laadpaal van Laadkompas installeren zal dan ook van de meest lonende investeringen zijn die je aan je woning kunt doen!

Zonnepanelen

We kunnen je natuurlijk sowieso aanraden om zonnepanelen op je woning te installeren, maar we kunnen je dit nog veel strenger aanraden als je in het bezit bent van een elektrische auto. Wanneer de zonnepanelen meer stroom produceren dan jouw woning gebruikt kun je deze stroom gebruiken om de elektrische auto op te laden. Hierdoor betaal je niet de prijs van netstroom om je auto op te laden, maar kun je de auto ‘ bijna gratis’ laden op zonnepanelen. Nu is dit in de praktijk natuurlijk niet echt ‘bijna gratis’ aangezien je de overstroom ook terug had kunnen leveren aan het net. De prijs die je echter krijgt voor het terugleveren van stroom is stukken lager dan de reguliere prijs van netstroom. Het verschil tussen de terugkoopprijs van de netstroom en de prijs van netstroom is het stukje dat je op iedere laadbeurt extra bespaart!

Gerelateerde artikelen