Draglineschotten in de bouw

In Nederland is het woningtekort groot en moet de komende jaren hard gebouwd worden om meer woonruimte te creëren. Of er nu woonhuizen of winkelruimte gebouwd wordt, waar gebouwd wordt is een harde en stevige ondergrond nodig. In de bouw wordt veel gebruikgemaakt van draglineschotten. Met de stevige houten platen zorg je voor een ondergrond waar bouwverkeer overheen kan rijden.

Tijdelijke verharding

Met de stevige houten balken maak je een ondergrond waarover zware graafmachines (draglines) kunnen rijden zonder dat ze vast komen te zitten of omvallen. In de bouw wordt veel gebruikgemaakt van draglines om grote hoeveelheden grond te verplaatsen. Door deze platen in te zetten als tijdelijke verharding zorg je ervoor dat jouw bouwproject veilig verloopt. Er zijn draglineschotten te koop of te huur. Als je regelmatig gebruik moet maken van dit hulpmiddel is het doorgaans de beste keuze om draglineschotten te kopen. De aankoop van eigen draglineschotten biedt ook vrijheid om de rijplaten op elk moment te gebruiken en op elke gewenste locatie, zonder dat je hiervoor toestemming van de verhuurder nodig hebt.

Ben je eenmalig op zoek naar tijdelijke versteviging van de ondergrond? Dan is draglineschotten huren waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. De investering is kleiner en je hoeft geen extra kosten te maken voor onderhoud van de rijplaten.

Andere toepassingen draglineschotten

Draglineschotten zijn uitermate geschikt voor bouwplaatsen, omdat de rijplaten zorgen voor een stabiele ondergrond voor al het bouwverkeer. Ook zie je de schotten veel worden toegepast in de evenementensector, bij water-, infra-, en wegenbouw. Vaak is de ondergrond in Nederland redelijk drassig, waardoor het een goede keuze is om de ondergrond te verstevigen met draglineschotten. Door de rijplaten met elkaar te verbinden kan er geen modder of water tussendoor komen.

Verschillende formaten

Draglineschotten zijn er in diverse breedtes en lengtes, zodat je altijd geschikte schotten vindt voor jouw project. VM Group produceert scherp geprijsde draglineschotten die een grote breedte hebben. Hierdoor heb je vaak minder schotten nodig en profiteer je van een langere levensduur doordat de schotten zeer sterk zijn. Wij kunnen je bedrijfsnaam of een serienummer op het schot plaatsen, wat zorgt voor een hogere traceerbaarheid. Naast verschillende formaten zijn de draglineschotten ook te maken in diverse houtsoorten. Voor welke houtsoort jij kiest hangt af van je project, de apparatuur die je gebruikt en persoonlijke voorkeuren.

Welke houtsoort het beste is, is niet eenduidig te beantwoorden want verschillende omstandig vragen om diverse type schotten. De levensduur van draglineschotten hangt af van de houtsoort in combinatie met het gebruik en onderhoud.

Gerelateerde artikelen