Zonne-energie tuinverlichting: inspiratie voor een unieke tuin

Tuinlampen op zonne-energie zijn ideaal om je tuin snel en gemakkelijk te verlichten. En omdat een zonnelamp geen elektriciteit nodig heeft, hoeven er geen draden gelegd te worden. De milieuvriendelijke verlichting komt van zonne-energie, waarmee je een sfeer kunt creëren waarin je tot diep in de nacht van je tuin geniet. Buitenlampen op zonne-energie kunnen van je tuin een ontspannende oase maken, het pad naar je voordeur ‘s nachts verlichten en zelfs inbrekers ontmoedigen. Welke soort tuinverlichting je ook kiest, de aanpasbare lampen op zonne-energie gebruiken zonlicht  om je tuin ‘s nachts te verlichten.

De lampen worden overdag opgeladen, zodat ze ‘s nachts klaar zijn voor gebruik. Het zonlicht zorgt ervoor dat de zonnepanelen in de lamp het licht opslaan. Solarlampen zijn goedkoper en eenvoudiger te installeren dan lampen die op het lichtnet werken. En omdat ze op zonne-energie werken, heb je minder elektriciteit en batterijen nodig. Je kunt efficiënte, automatische tuinverlichting kopen voor een redelijke prijs. Inclusief bijbehorende lampen.

Buitenverlichting op zonne-energie is zowel praktisch als duurzaam

Behalve dat je geld bespaart, is het gebruik van een mooie buitenlamp op zonne-energie, ook nog goed voor het milieu. Deze solar-lampen kunnen je tuin schitterend verlichten en zijn ongelooflijk robuust. De solarlampen laden overdag op, zodat je bij het vallen van de avond kunt genieten van mooi en verleidelijk licht in de tuin en op het terras. Je tuin profiteert van de buitenverlichting op zonne-energie. Daarnaast is er een groot, online aanbod aan Solar wandlamp keuzes. Deze zijn eenvoudig aan de wand te installeren! Een solar lamp is naast een decoratieve  aanvulling op je erf,  een snelle manier om sfeer in de tuin te creëren.

De werking van solar lampen

Wil je een solar buitenlamp kopen? Dan kan het geen kwaad om je in te lezen over  bijvoorbeeld de werking hiervan. Solarlampen gebruiken de energie van de zon om zich overdag op te laden en zetten en ‘s nachts te verlichten. Een zonne lamp bestaat uit zonnecellen, een fotoresistor, een batterij, het besturingspaneel en een LED-licht.

De batterij is rechtstreeks verbonden met de zonnecellen. Overdag wordt op deze manier de batterij  opgeladen door de zonnecel. Na zonsondergang stopt de zonnecel met het opwekken van energie. De fotoresistor zorgt er vervolgens voor dat de LED-lamp in het donker ingeschakeld wordt. Elektriciteit vanuit de batterij en zonnecel en de informatie van de fotoresistor gaan naar de besturingskaart van de lamp. De besturingskaart bepaalt wanneer het LED-licht moet branden.

De solar lampen blijven branden totdat de batterijen leeg zijn of totdat de fotoresistor geen licht meer detecteert. Dit doet zich voor bij schemerlampen op zonne-energie.

Zonnelampen en de blootstelling aan zonlicht

Op sombere dagen en bij indirect zonlicht kunnen zonnelampen nog steeds werken, maar blijven ze minder lang branden. Om het zonlicht optimaal te gebruiken, zet je de lamp op een plek die elke dag minstens een paar uur direct zonlicht ontvangt. Tijdens het installeren van de zonnelampen, is het aan te raden om na te denken over waar je ‘s nachts licht wilt hebben. Bedenk ook waar er overdag direct zonlicht binnenvalt.

Gerelateerde artikelen