De juiste deurkrukken kiezen voor jouw interieur

Binnendeuren krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen in huis. Desondanks zijn het wel belangrijke elementen die je dagelijks gebruikt. Daarom horen de deurklinken net zo goed bij het interieur als andere onderdelen in het huis. Maar hoe kies je dan de juiste deurklinken voor jouw interieur en maak je het onderdeel van je huis? We vertellen je er meer over.

Het belang van deurbeslag en deurklinken

Deurkrukken zijn niet het eerste waar je aan denkt wanneer je gaat nadenken over het inrichten van je huis en de stijl die je interieur moet krijgen. Raam-en deurkrukken zijn vooral functioneel, maar ze kunnen ook een onderdeel worden van het interieur. Het kan een aanvulling zijn op het interieur en het geheel echt afmaken. Deurkrukken zijn vaak onopvallend en worden over het hoofd gezien in een huis.

Verschillende interieurstijlen

Voordat je op zoek gaat naar deurklinken, is het belangrijk om naar het deurbeslag en je interieurstijl te kijken. Kijk naar de algehele stijl in huis. Onder welke categorie valt je stijl? Landelijk, retro of modern bijvoorbeeld. Bij een moderne interieurstijl zijn strakke deurklinken voor de hand liggend.

Welke kleur kies je?

Deurkrukken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bepaal allereerst voor welke kleur je gaat. Houd rekening met de uitstraling en stijl van je meubels en interieur. Want de juiste kleur van je deurkruk zorgt voor een passend geheel. Heb je een modern en strak interieur in huis? Stalen deurkrukken passen daar dan weer goed bij.

De soorten materialen

Deurkrukken zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. Ze worden van diverse materialen gemaakt. Staal, messing en RVS zijn voorbeelden van materialen waar veel deurklinken van gemaakt worden. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar vergeet niet om naar de praktische eigenschappen te kijken. Aluminium deurbeslag zie je vaak voorbij komen in moderne woningen. Dit is namelijk een van de beste materialen voor deurklinken. Houd er wel rekening mee dat aluminium redelijk snel kan beschadigen. Roestvaststaal is daarentegen minder gevoelig voor beschadigingen.

Deurbeslag voor de buitendeur

We hebben het hiervoor voornamelijk gehad over deurbeslagen voor binnendeuren, maar het deurbeslag voor de buitendeur is net zo belangrijk. Wel zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van deurbeslag voor de buitendeur. Deurkrukken en deurschilden die je aan een buitendeur aanbrengt moeten namelijk niet alleen weerbestendig, maar ook inbraakwerend zijn. Een deurkrukset voor een buitendeur herken je aan het veiligheidsbeslag. Het schild geeft ruimte aan een cilinderslot in plaats van een traditioneel slot.

Gerelateerde artikelen