3 overtuigende redenen om rolluiken te plaatsen

Misschien loopt u al een tijdje rond met het idee dat u rolluiken voor uw ramen wilt plaatsen. U kunt hierbij twijfels hebben of dat wel de oplossing is waar u naar zoekt. Eigenlijk zijn er verschillende redenen waarom u inderdaad voor rolluiken zou moeten kiezen. Om het u wat gemakkelijker te maken; Creon rolluiken heeft 3 belangrijke voordelen op een rijtje gezet.

1. Geluiddempend

Woont u in het centrum van de stad of misschien aan een straat waar veel verkeer langskomt? Zeker ‘s nachts kan het heel vervelend zijn als het lawaai van brommers, auto’s of de ambulance u uit uw slaap haalt. Met rolluiken heeft u een stuk minder last van geluiden van buitenaf. Ook geluiden vanuit uw eigen huis zijn voor de buitenwereld minder goed hoorbaar. Dat is prettig als u een feestje geeft of de muziek een keer wat harder wilt zetten. Het schuim dat in de rolluiken verwerkt is, zorgt voor deze geluidsisolatie.

2. Isolerend in zomer en winter

Datzelfde schuim werkt ook nog eens isolerend op de binnen- en buitentemperatuur. Zo blijft de kou in de winter buiten en houdt het in de zomermaanden de ergste hitte uit uw huis. De warmte in huis kan in de winter minder gemakkelijk via het raam uw woning verlaten. U kunt bovendien, als u bijvoorbeeld kantelramen hebt die naar binnen opgaan, de ramen in de zomer openzetten en het rolluik sluiten. Door de kleine openingen komt dan de koele avondlucht binnen terwijl u toch de kamer donker kunt houden.

3. Inbraakwerend

Een andere prettige eigenschap van rolluiken is dat ze helpen bij het voorkomen van inbraak. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is het lastiger om een huis dat voorzien is van rolluiken binnen te komen. Gebleken is dat rolluiken ongeveer tien minuten vertraging geven bij een inbraakpoging. En dat is over het algemeen te lang voor iemand die van plan is snel en ongezien een huis binnen te gaan. Daarnaast is het voor u een geruststellend idee dat mensen vanaf de straat niet meer in uw huis kan kijken. Men kan dus ook niet zien wat u in uw woonkamer heeft staan. Ook dat helpt bij het voorkomen van inbraak.

4. Een mooie aanblik vanaf de straat

Met al deze eigenschappen, uitgelegd door Creon Rolluiken, is er eigenlijk genoeg reden om te kiezen voor rolluiken. Daarbij zijn de rolluiken ook nog eens verkrijgbaar in een aantal verschillende soorten uitvoeringen en veel kleuren. U kunt dus altijd een rolluik vinden dat helemaal bij de stijl van uw huis past. Kies voor een mooie, antracietgrijze kleur voor een moderne uitstraling. Of denk ook eens aan rolluiken die u voor de ramen met de schuine kozijnen kunt installeren. Heeft u liever een landelijke sfeer, dan kiest u bijvoorbeeld voor donkergroene of donkerbruine lamellen. Voor ieder type woning is een passend rolluik te vinden.
Dat geldt ook voor de manier waarop het aan uw woning wordt aangebracht. Hierbij is er de keuze tussen inbouwrolluiken of rolluiken die voor het raam worden geplaatst. Creon Rolluiken geeft bovendien aan dat een rolluik automatisch bediend kan worden, zodat het weinig moeite kost om deze open en dicht te doen.

Gerelateerde artikelen