3x leuke DIY-projecten met planten

Je kunt tegenwoordig niet genoeg planten hebben; sommige mensen hebben er hun hele huis mee vol staan. Ben jij ook een echte plantenliefhebber? Een mooie bloempot kopen is natuurlijk heel leuk, maar ze afwisselen met zelfgemaakte opties is ook een aanwinst voor je interieur. Daarom kan het een leuk idee zijn om zelf eens aan de slag te gaan met een leuk DIY-project dat je kunt gebruiken voor je planten. In deze blog kun je inspiratie opdoen!

Pallet-plantenrek

Met een houten pallet kun je heel makkelijk een stoer plantenrek maken voor in je woonkamer. Misschien heb je zelf nog zo’n pallet liggen en kun je gelijk aan de slag. Als dit niet zo is kun je eens bij een bouwmarkt vragen of je er misschien één (eventueel tegen betaling) mag meenemen. Je zult zien dat er, wanneer je de pallet omdraait, meteen plankjes ontstaan waar je de planten op kunt zetten. Voordat je de pallet aan de muur bevestigd is het slim om de grootste splinters er handmatig af te schuren. Je kunt natuurlijk, voor een mooie robuuste look, de pallet onbewerkt ophangen. Je zou hem ook kunnen voorzien van verf in de kleur van je muur, zodat het echt een onderdeel van je interieur wordt. Vervolgens kun je planten bestellen en deze op je nieuwe pallet-plantenrek neerzetten.

Hydroponie

Er is een trend op komst die je steeds vaker voorbij ziet komen: Hydroponie. Hydroponie is de kunst van het houden van planten in water in plaats van in grond. Je kunt erg mooie kant-en-klare Hydroponie-planten kopen, maar het is natuurlijk ook leuk om het zelf eens te proberen. In dit geval koop je een plant die je mooi vindt en een hoge – het liefst ronde – vaas die er mooi bij past. Vervolgens probeer je voorzichtig de grond rondom de wortels te verwijderen zodat je de plant op het water kunt zetten. Het effect is dat je precies kunt zien hoe de wortels groeien. Dit is zeker een unieke toevoeging aan je plantenbestand!

Creatief met bladeren

Vind je het ook altijd zo’n treurig gezicht wanneer je plant één van zijn mooie bladeren heeft laten vallen? Niet getreurd, want deze bladeren kun je nog erg goed gebruiken voor een leuk DIY-project. Je kunt bijvoorbeeld het blad drogen en het vervolgens in een schilderijframe doen en aan je muur ophangen. Dit is een leuk idee met bijvoorbeeld het blad van een Monstera of bananenplant. Wat je ook kunt doen is de bladeren gebruiken als stempel. Je haalt dan de gewenste kleur verf in huis en smeert het blad hiermee in. Vervolgens maak je een afdruk op een mooi stuk papier. Dit kun je vervolgens ook weer inlijsten. Dit zal een erg mooie en botanische bijdrage zijn aan je interieur!

Gerelateerde artikelen