Ideeën voor de muur boven de bank

Mensen vragen zich vaak af wat leuk is om op te hangen aan het stuk muur boven de bank. Men brengt over het algemeen veel tijd door in de huiskamer. Daarom is dit specifieke stuk muur een belangrijke zaak; een moeilijke zaak omdat je alle kanten op kan met de muur. In dit artikel kan je er ideeën over opdoen, maar houd in je achterhoofd dat de keuze niet definitief is. Je kan het in een handomdraai weer compleet aanpassen en een gloednieuwe look geven.

Een rek voor aan de wand

Er zijn zeer veel verschillende soorten rekken voor aan de wand. Je kan ervoor kiezen om verschillende kleine wandrekjes op te hangen of juist 1 hele grote. De inhoud van deze rekken is volledig aan jou. Dat maakt elk wandrek heel eigen. Voor een groener thuis kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een plantje in het rek te plaatsen. Foto’s, vazen en kaarsjes zijn ook leuke items voor in het rek. Mocht je kiezen voor verschillende kleine wandrekken? Dan kan je ze proberen op verschillende hoogtes op te hangen, dit is zeker leuk bij een wat hogere muur.

Collage van foto’s

Je kan je foto’s of je posters op allerlei manieren gebruiken voor op je muur. Boven de bank kan je een prachtige fotocollage maken. Het kan mooi zijn om de foto’s in verschillende formaten af te drukken. Ook kan je een plank aan je muur ophangen waarop je de foto’s in lijstjes kan neerzetten. Het geeft een leuk effect als je de plank dezelfde kleur geeft als de muur. Er zijn deze tijd allerlei nieuwe en leuke manieren waarop je je foto’s kunt ophangen. Een leuk voorbeeld is de hexagon vormen waarop je je foto’s af kunt drukken. Hierbij kan je ervoor kiezen om 1 grote foto af te beelden op verschillende hexagon vormen. Je hebt natuurlijk ook de optie om per hexagon vorm 1 foto af te beelden. Beiden zijn prachtige manieren om foto’s op te hangen aan de muur.

Smalle bijzettafel

Heb je liever geen gaten in je muur, maar vind je het wel leuk om fotolijstjes en andere woonaccessoires achter je bank neer te zetten? Kies er dan voor om een smalle bijzettafel achter uw bank te plaatsen. Als je een beetje handig bent, heb je ook de mogelijkheid om zelf een vensterbank achter je bank te bouwen. Zo lijkt het net alsof je een uitbouw hebt achter je bank. Ook hierop kan je fotolijstjes en andere woonaccessoires plaatsen om de boel een beetje gezellig te maken.

Uitgesproken behang

Een manier om zonder veel dingen aan de muur toch een statement te maken, is het ophangen van uitgesproken behang. Kies voor een groot en mooi fotobehang om je interieur uniek en eigen te maken.

Wandlamp

Dit laatste idee kan zeker goed werken in combinatie met een van de andere opties: een prachtige en grote wandlamp is een absolute eyecatcher. Tip: Koop er een die kan bewegen, zowel naar de zijkant als naar de muur toe, allebei erg handig! Zo’n lamp doet de sfeer in de woonkamer ook zeker goed. Zeker een aanrader dus!

Gerelateerde artikelen