Portretschilderij voor interieur

Je bent net verhuisd of je bent je huis aan het verbouwen en opeens merk je op dat je huis leeg en sfeerloos is. Hoe kun je dan eenvoudig meer sfeer aan je huis geven zonder de hele boel te verbouwen? Daar is gelukkig een simpele oplossing voor, je kunt namelijk verschillende accessoires aan de muren van jouw huis hangen. Denk hierbij aan foto’s, schilderijen en kunstwerken. Als je net een stap verder wilt gaan, dan raden we je aan om te kijken naar portretschilderijen voor het interieur. In dit artikel lees je waarom het interessant kan zijn om te kiezen voor een portretschilderij.

Waarom een portretschilderij?

De meeste mensen kiezen ervoor om een klassiek schilderij aan de muur te hangen. Natuurlijk fleurt dit de muren van je huis op, maar het is tegelijkertijd ook weer zo’n standaarddecoratiestuk dat bijna iedereen in huis heeft. In dit geval kan een portretschilderij dan net iets meer toevoegen. Een portretschilderij is namelijk een schilderij van een bestaand persoon of dier. De focus ligt hierbij op het gezicht van de persoon en minder op de achtergrond en de rest van zijn lichaam. Een geschilderde versie van een persoon kan meer vertellen dan een simpele foto. De verschillende soorten verf en technieken die worden gebruikt door de kunstenaar kunnen namelijk het verhaal achter de persoon een extra dimensie geven.

Een portretschilderij op maat

Een portret laten schilderen kan veel praktischer zijn dan een standaardschilderij, want een portret kan op maat worden gemaakt. Dit betekent dat de grootte van zowel het doek als die van de lijst aan jouw wensen kunnen worden aangepast. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte aan de muur maar wil je toch een portret aan de muur hangen, dan kun een eenvoudig de gewenste afmetingen doorgeven. De kunstenaar zal er dan voor zorgen dat het portret perfect in jouw woning zal passen. Dit gemak heb je niet bij standaardschilderijen, want deze worden van tevoren geschilderd in veelvoorkomende maten waarna ze op grote schaal worden verkocht.

Waar kun je een schilderij van laten maken?

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot een portretschilderij dat zich specifiek richt op het gezicht van een persoon. Je kunt namelijk ook een schilderij laten maken waarbij de opties eindeloos zijn. Letterlijk alles dat jij kunt bedenken, kan als schilderij worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi landschap laten schilderen waarmee je de natuur als het ware in huis haalt. Maar je kunt ook bijvoorbeeld een familiefoto laten overschilderen. Dit heeft verschillende voordelen, want je kunt aanpassingen maken aan het schilderij. Zo kun je bijvoorbeeld ongewenste oneffenheden laten verwijderen en bepaalde aspecten accentueren.

Gerelateerde artikelen