4 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning lijkt in de huidige huizenmarkt bijna de enige optie die veel mensen hebben. Toch zijn er veel risico’s aan het kopen van een nieuwbouwwoning. Dit artikel bespreek vier belangrijke dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning.

Beton

Een groot risico bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is de kwaliteit van het beton. Mensen gaan er vaak vanuit dat er bij een nieuwbouwwoning niet veel hoeft worden gedaan aan de onderhoud van het huis. Niets is minder waar. Er zijn veel mogelijkheden om rekening te houden met de kwaliteit van het beton. Bescherm nieuwbouw met kathodische bescherming of andere vormen van onderhoud die het beton gezond houden. Het voordeel aan het Bescherm nieuwbouw met kathodische bescherming is dat er een echte expert langskomt om de situatie te bekijken.

Onderhoud

Naast de onderhoud en het belang van Bescherm nieuwbouw met kathodische bescherming is het goed om rekening te houden met andere vormen van onderhoud. Bij een nieuwbouwwoning ben je de eerste eigenaar van het huis. Het is dus aan jou om alles te controleren en te checken of alles goed werkt. Dit kan nog een behoorlijke klus zijn. Zorg wel dat je dit goed hebt gedaan voordat je het huis ook daadwerkelijk koopt. Zie hier alles waar de rekening mee moet houden.

Prijs

Veel mensen denken dat ze voor een nieuwbouwwoning de hoofdprijs moeten betalen. Dit is vaak niet het geval. Laat je dus ook niet belazeren door makelaars die de hoofdprijs willen hebben voor de woning.  Zie hier prijzen die meestal worden gevraagd voor een nieuwbouwwoning.

Kritisch

Wees tot slot kritisch in het huis dat je aangeboden krijgt. Nieuwbouwwoningen horen nog helemaal perfect te zijn en geen of weinig onderhoud eisen. Zie hier de mogelijke rode vlaggen. Wees kritisch naar de makelaar en zorg dat je bij ongeregeldheden snel aan de bel trekt. Op die manier is er vaak nog iets te doen.

Gerelateerde artikelen