Wat zijn de nieuwste kantoortrends, en hoe speel je daarop in?

Heb je een kantoor of andere werkruimte, dan is er in de afgelopen jaren ongetwijfeld een hoop veranderd in de manier waarop jij en je collega’s samenwerken. Verschillende nationale en internationale ontwikkelingen zorgden ervoor dat we op een andere manier naar onze werkruimten zijn gaan kijken. Zo is thuiswerken en flexibel werken steeds belangrijker geworden, terwijl er ook aan het kantoor andere eisen worden gesteld. Als moderne werkgever wil je natuurlijk op die trends inspelen en meegaan met deze nieuwe manier van werken. Trends ontstaan dan ook niet voor niets, maar komen vaak voort uit problemen of vragen waar werknemers en werkgevers tijdens hun werk tegenaan lopen. Ben jij benieuwd wat de nieuwste kantoortrends zijn, en hoe je daar goed op in kunt spelen? We zetten ze voor je op een rij.

Goede meubelen blijven belangrijk

Het belang van goede, ergonomische kantoormeubelen is niet te onderschatten. Deze meubelen bieden je werknemers de ondersteuning die ze nodig hebben en kunnen lichamelijke klachten voorkomen. Ze zijn belangrijk voor op kantoor, maar ook voor bij het thuiswerken. Zijn je medewerkers een deel van hun uren thuis aan het werk, zorg dan dat zij ook daar van goede meubelen gebruik kunnen maken. Een goed voorbeeld van ergonomische kantoormeubelen zijn de meubelen van het merk Steelcase. Daarmee kun je een volledig kantoor aankleden en inrichten, of je nu meubelen zoekt voor een vergaderruimte, kantoor of ontmoetingsplek.

Zorg voor groen op kantoor

Planten op kantoor hebben een sterke invloed op de gezondheid van werknemers. Zo kan voldoende groen op kantoor ervoor zorgen dat de personen die er werken zich beter kunnen concentreren, productiever zijn en minder vaak ziek worden. De juiste planten zorgen voor genoeg zuurstof in de lucht en hebben een rustgevende werking. Ook zorgen ze er door hun geluiddempende werking voor dat de akoestiek erop vooruit gaat. Kies voor planten die weinig zorg nodig hebben en lang mooi blijven, zoals schaduwplanten.

Duurzaamheid en circulaire meubelen

Ook duurzaamheid is in deze tijd erg belangrijk. Bij het aanschaffen van je kantoormeubelen doe je er goed aan na te gaan of deze op een duurzame en circulaire manier geproduceerd zijn. Een goed voorbeeld van een duurzame bureaustoel is de Herman Miller Aeron. Deze stoel is voor maar liefst 94% recyclebaar en zorgt tegelijkertijd voor ergonomisch zitcomfort voor de gebruiker. De stoel is volledig verstelbaar en kan hierdoor de ondersteuning bieden die je werknemers nodig hebben.

Gerelateerde artikelen