4 x tips voor het inrichten van een grote woonkamer met hoog plafond

Woon jij in een authentieke woning uit de jaren dertig? Of in een groot nieuwbouwappartement? Dan is de kans groot dat je in je huis te maken hebt met hoge plafonds. Hoge plafonds geven een prachtige uitstraling en een ruimtelijk gevoel, maar het kan juist daarom ook best lastig zijn om de ruimte in te richten. En het een warme en gezellige uitstraling te geven. Maak je juist gebruik van een paar grote meubels? Of ga je voor meerdere kleine meubels? En kies je voor één grote bank of kun je juist beter een paar banken bij elkaar zetten om de ruimte te vullen? Maak je geen zorgen, want alle antwoorden vind je hier! Hier lees je namelijk 4 x tips voor het inrichten van een grote woonkamer met hoog plafond.

Kies voor grote meubels

Als je voor grotere meubelstukken kiest, kun je een woonkamer met een hoog plafond stijlvol inrichten zonder al te veel poespas. Doordat je alle ruimte hebt, kun je beter kiezen voor grote comfortabele items in plaats van meerdere kleine meubelstukken. Je kan bijvoorbeeld kijken naar mooie 3-zits banken in combinatie met een grote fauteuil of een kleinere bank. Maar ook een grotere salontafel kan veel toevoegen aan de ruimte. En heb je een woonkamer met open keuken? Of zijn de woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte? Dan is een grote eettafel met veel zitplekken ook aan te raden!

Kies je accessoires zorgvuldig uit

Qua accessoires is het belangrijk om goed na te denken wat zij kunnen betekenen voor de ruimte. Neem bijvoorbeeld een vloerkleed. Deze kan de ruimte maken of breken. Want een te klein vloerkleed laat de ruimte alsnog te groot aanvoelen en dat levert een resultaat op dat uit proportie lijkt. Ga dus voor een groot vloerkleed. De kleur en de stof van het kleed zijn ook van groot belang. Hiermee kun je je woonkamer warmer en gezelliger maken. Kies daarnaast ook voor grote spiegels, lijsten en andere grote accessoires voor aan de muur.

Verticale of horizontale gordijnen

Met verticale hangende gordijnen accentueer je de hoogte van het raam en het plafond. Iets wat ontzettend mooi kan staan. Maar wil je deze hoogte liever optisch breken? Dan kun je kiezen voor stijlvolle rolgordijnen of lamellen. Let wel op dat je deze helemaal op maat moet laten maken en daar zit een prijskaartje aan.

De verlichting

De verlichting zou voor ieder huis hetzelfde moeten zijn, ongeacht een hoog of een laag plafond? Dat zou je misschien denken, maar niet is minder waar. Want bij een hoog plafond is een ander lichtplan nodig dan bij een laag plafond. Je kan namelijk veel meer uitpakken met grote objecten zoals hanglampen. Boven de eettafel bijvoorbeeld. Normaal gesproken moet je rekening houden met de afstand tussen het plafond, de lamp en de tafel. Maar met een hoog plafond kun je dus ook een grotere lamp kiezen die je hoger boven de tafel kunt hangen. Of sierlijke lampen die in een cluster naar beneden hangen, bijvoorbeeld.

Kortom, het gaat niet om de hoeveelheid meubels die een grote woonkamer met een hoog plafond opvullen, maar eerder om de grootte. Door deze tips te volgen, heb je jouw ruime woonkamer binnen de kortste keren omgetoverd tot gezellige leefruimte.

Gerelateerde artikelen