Zo zorg je voor een opgeruimd interieur

Bij opruimen wordt vaak gedacht aan het ordenen van de rommel in huis. Wie echter echt opgeruimd wil zijn, is dit juist een stap voor. Je kunt namelijk ook zorgen voor een opgeruimd interieur. Door slimme keuzes te maken, is het goed mogelijk om te zorgen dat het er altijd opgeruimd uit ziet in huis. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Eén aansluiting is voldoende

Ben jij nog het type dat veel zaken dubbelt? Dan is het tijd om daar eens rigoureus in te snijden. Denk bijvoorbeeld aan de vaste aansluiting van de telefoon in huis. Als je er toch bijna niet meer op gebeld wordt omdat iedereen je belt op je OPPO Reno6 5G, dan kan je die aansluiting net zo goed opzeggen. Je vaste telefoon kan dan direct ook opgeruimd worden. Bovendien kan ook de bijzettafel waarop de vaste telefoon staat het huis uit.

Het is zelfs mogelijk om nog meer losse apparaten op te ruimen. Of je nu de Reno6 gebruikt, of de Xiaomi 11T Pro, het zijn allemaal toestellen waarmee je gemakkelijk online gaat. Heeft die tablet die altijd op je salontafel rondslingert daardoor eigenlijk nog wel een functie? Die kan dus ook net zo goed opgeborgen of verkocht worden.

Kasten met deuren

Een andere goede manier om te zorgen dat jouw woonkamer er meer opgeruimd uitziet, is het gebruik van kasten met deuren. Simpelweg je losse spullen in de kast leggen is immers vaak niet voldoende. De kast zelf blijft er dan rommelig uitzien. Wanneer je echter heel gemakkelijk de deuren kan sluiten, dan wordt het een heel ander verhaal. Alles ziet er in één keer mooi strak uit. Bovendien zorg je dat je alle spullen wel gewoon gemakkelijk bij de hand hebt. Ze zijn alleen helemaal uit het zicht verdwenen.

Multifunctionele meubelstukken

Opruimen betekent ook keuzes maken. Zo is het bijvoorbeeld slim om eens te kijken welke meubelstukken wel weg kunnen. Een gemakkelijke manier om te zorgen dat je het met minder meubels af kan, is door multifunctionele items te kiezen. Een poef die ook als bijzettafel gebruikt kan worden is daar een goed voorbeeld van. Neem je er twee om tussen de stoelen en banken te plaatsen? Dan kan je misschien zelfs kiezen om je salontafel de deur uit te doen. Je hebt dan nog altijd dezelfde mogelijkheden, maar het neemt wel minder ruimte in waardoor je een mooie open woonkamer krijgt.

Klussen direct aanpakken

Een belangrijke laatste reden waarom het er altijd rommelig uit lijkt te zien in huis is dat je lang niet alle klussen aanpakt op het moment dat ze zich aandienen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het laten staan van de afwas. Het kan ook gaan om kleine reparaties in huis. Je oog valt er voortdurend op en dat maakt je onrustig. Het ziet er natuurlijk ook niet mooi uit. Dat neemt niet weg dat de simpele oplossing natuurlijk is dat je wel gewoon direct alles opruimt. Op die manier zorg je dat alles er altijd strak en opgeruimd uitziet.

 

Gerelateerde artikelen