5 tips voor je eigen beautykamer

Ben je gek op alles wat met beauty te maken heeft? Als je hier de ruimte voor hebt thuis, kan het een leuk idee zijn om een eigen beautykamer in huis te maken. Om een eigen beautykamer te realiseren, heb je natuurlijk wel het een en ander nodig. Waar je aan kunt denken? Wij zetten vijf handige tips op een rijtje, dus lees snel verder!

Kaptafel

Als je van plan bent om een eigen beautykamer te maken in huis, dan is een kaptafel eigenlijk onmisbaar. Dit is een tafel met spiegel en dit kan natuurlijk maar al te goed van pas komen als jij je beauty routine aan het doen bent. Belangrijk bij het kopen van een kaptafel is het feit dat deze stevig staat en van een goed materiaal is gemaakt. Kies niet voor de meest goedkope kaptafel, maar ga voor hoge kwaliteit. Zo is de kans groter dat het voor een langere tijd mee kan gaan.

Ook de spiegel is natuurlijk belangrijk, want met behulp van een goede spiegel kun jij makkelijker aan de slag met je beauty producten. Bij het kopen van een kaptafel is het van belang dat je goed kijkt naar de specificaties van de spiegel. Om hier een goede keuze in te kunnen maken, is het handig om te letten op het formaat, de soort verlichting en de hoogte. Kijk zelf wat je hierbij fijn vindt, jij moet het tenslotte straks gaan gebruiken. Als je een kaptafel in een fysieke winkel wilt kopen, is het handig om even voor verschillende kaptafels te staan om te kijken wat hierbij jouw voorkeur heeft.

Goede stoel

Ben jij iemand die veel tijd spendeert aan een beauty routine? Dan is natuurlijk ook een goede stoel essentieel, want het is wel belangrijk dat je comfortabel kunt zitten achter je kaptafel. Als je op zoek bent naar een kaptafel, kun je soms een complete set met stoel kopen. Als dit wordt aangeboden, is het uiteraard een aanrader want dan ben je meteen klaar. Wanneer dit niet het geval is, is het handig om op zoek te gaan naar een geschikte stoel. Belangrijk om hierbij op te letten is de hoogte, de stoel moet tenslotte wel goed onder de kaptafel kunnen passen.

Verlichting

Misschien geeft je spiegel al enige verlichting in de ruimte, maar zonder basisverlichting kom je waarschijnlijk niet ver. Het is belangrijk dat de beautykamer beschikt over de juiste verlichting. Basisverlichting is hierbij essentieel, dus zorg ervoor dat je over voldoende lampen beschikt. Ook functionele verlichting zou nog een optie kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een staande lamp in de buurt van je kaptafel, zodat je alles nog beter kunt zien.

Opbergruimte

Wat ook handig is in een beautykamer, is opbergruimte. Als jij beschikt over veel beauty producten, dan moet dit natuurlijk ook allemaal een plekje krijgen. Alles op je kaptafel zetten kan, maar dit kan er wel voor zorgen dat het een rommeltje wordt. Het kan daarom handiger zijn om nog wat extra opbergruimte te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ladeblokken of opbergmanden te gebruiken. Beautyproducten zijn natuurlijk onmisbaar in een beautykamer. Op zoek naar een product om huidveroudering tegen te gaan? Dan is retinol serum misschien wel iets voor jou. Een goede huidverzorging is essentieel. Niet alleen om huidveroudering tegen te gaan, maar ook om andere huidproblemen op te lossen en om een stralende huid te realiseren. Zorg er ook voor dat je producten gebruikt die vol zitten met vitaminen, zoals bijvoorbeeld vitamine c serum voor je gezicht.

Decoratie

Een beautykamer zonder enige vorm van decoratie kan een beetje saai aanvoelen. Daarom kan het een goed idee zijn om de kamer wat op te leuken. Dit kun je doen met behulp van bijvoorbeeld wat toffe accessoires. Van een vloerkleed tot kandelaren: hiermee kun je alle kanten op. Bij decoratie voor in je beautykamer zou je ook kunnen denken aan muurdecoratie. Hiermee zorg je ervoor dat de muren minder saai worden. Bij muurdecoratie kun je denken aan bijvoorbeeld muurposters, muurstickers, muurplanken of muurkastjes. Die laatste twee opties kunnen nog functioneel zijn in een beautykamer ook, omdat je hier nog wat extra spullen kwijt kunt.

Deze vijf tips kunnen jou erbij helpen om een eigen beautykamer te maken thuis. Het is dan wel even een klusje, maar als je een echte beauty liefhebber bent zal deze ruimte vast enorm vaak van pas gaan komen!

Gerelateerde artikelen