Betere woningisolatie met het Creon verdiept kozijnprofiel

Duurzaam wonen begint met een kritische kijk op je woning zelf. Heb je het dak en de muren al geïsoleerd? En hoe zit het eigenlijk met de kozijnen? Zeker als je op het punt staat om je woning te verbouwen of te renoveren is dit het juiste moment om ook eens na te denken over het vervangen van je houten kozijnen door kunststof Creon kozijnen.

Op wat voor manier zijn Creon kozijnen isolerend?

Bij isolatie denk je al snel aan het binnenhouden van de warmte in huis. En het buitenhouden van kou en wind. En dat is ook zeker wat je van de Creon kozijnen kunt verwachten. Het materiaal waar de Creon kozijnen van gemaakt zijn, kunststof of aluminium, isoleert goed. Bovendien heb je niet te maken met de werking van het kozijn. Zoals bij hout wel het geval kan zijn. Door de natuurlijke werking van het hout kan het houten kozijn krimpen en uitzetten. Dat kan op termijn zorgen voor gaten en kieren in het kozijn, waardoor de elementen vrije toegang hebben tot je huis. Bij Creon kozijnen is dat dus niet het geval.
Een kozijn met een verdiept profiel is gemaakt van kunststof. Dankzij het verdiept profiel is het bovendien mogelijk om zowel dubbel glas als triple glas te monteren. Dat maakt de isolatie van het raam compleet en je bespaart nu en in de toekomst op je energierekening.

Geluidsisolatie

Een andere belangrijke vorm van isolatie is geluidsisolatie. Zeker als je aan een drukke weg woont, kan het hinderlijk zijn dat er dag en nacht veel verkeer langsrijdt. Creon kozijnen houden niet alleen het weer buiten de deur. Je wordt ook afgeschermd tegen de geluiden van buitenaf.

Passende Creon kozijnen

De Creon kozijnen met verdiept profiel zijn heel geschikt om te plaatsen in Nederlandse woningen. Het geeft je huis een stijlvolle uitstraling. Dat heeft niet alleen te maken met het verdiepte profiel waardoor het raam wat meer naar achteren in het kozijn geplaatst kan worden. Het komt ook doordat je Creon kozijnen in verschillende kleuren en uitvoeringen kunt krijgen. Daardoor stem je de stijl van je kozijnen helemaal op je woning af. Je kunt kiezen voor een effen kleur maar ook voor een natuurlijke kleur met een houtnerf. Hiermee is het kunststof kozijn niet van een houten kozijn te onderscheiden.

Creon kozijnen zijn eenvoudig in onderhoud

De Creon kozijnen met een verdiept profiel zijn verkrijgbaar voor je hele huis. Dus niet alleen als raamkozijn maar ook voor deuren en schuifpuien. Je kiest een model dat je het meeste aanspreekt in de vorm van een kantelraam, een kiepraam of een naar binnen of buiten draaiende deur. De materialen waarvan de Creon kozijnen gemaakt zijn, zijn duurzaam. Bovendien ben je ook op het gebied van onderhoud milieuvriendelijk bezig. Je hoeft geen verf of beits meer te gebruiken omdat de Creon kozijnen niet onderhouden hoeven te worden. Je kunt de kozijnen simpelweg een of twee keer per jaar met een doek en water schoonmaken. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook een hoop kosten.

Gerelateerde artikelen