De 4 leukste interieurtoepassingen met steigerbuizen

Wie van plan is om thuis of op kantoor het interieur een opknapbeurt te geven, heeft de keuze uit tal van materialen en stijlen. Zo kun je kiezen voor meubels en accessoires van hout, kunststof of steen. De afgelopen jaren is er echter een andere materiaalsoort die de aandacht trekt en steeds vaker toegepast wordt als interieurstijl, namelijk steigerbuizen.

Voordelen van het gebruik van steigerbuizen in je interieur

Het gebruik van steigerbuizen in je interieur heeft meerdere voordelen. Het grootste pluspunt van een steigerbuis is de tijdloze, minimalistisch en dynamische uitstraling van dit materiaal. Deze buizen kun je toepassen in elk interieurtype, om zo meer sfeer en schwung op te roepen. Fijn is ten tweede ook dat dit bouwmateriaal gemakkelijk bewerkbaar is. Als je twee rechterhanden hebt of creatief wilt zijn, kun je met steigerbuizen indrukwekkend mooie meubels maken. Genoeg ruimte dus voor creatieve geesten. Ten slotte zijn steigerbuizen als interieurtoepassing aantrekkelijk, omdat ze gemakkelijk te bewerken zijn en niet veel geld kosten. Er is dus maatwerk mogelijk voor een scherpe prijs! Maar wat zijn de mooiste steigerbuis meubels die je kunt maken? We zetten vier topideeën in de schijnwerpers, die gezichtsbepalend zijn in elk soort interieur!

1. Een kapstok van steigerbuizen

Een fraaie, strak ontworpen steigerbuis kapstok is de perfecte manier om de hal van jouw woning een unieke uitstraling te geven. En natuurlijk ook zelf van te genieten! Een steigerbuis kun je gebruiken als bevestigingsbeugel en sierelement, maar ook als haak om jassen, vesten en sjaals aan op te hangen. Maak je eigen unieke ontwerp en verbaas je over de positieve reacties die je krijgt!

2. Tafels van steigerbuis: onvergetelijke eyecatchers in elke huiskamer

Als je een nieuwe tafel zoekt die er tijdloos én tegelijk hypermodern uitziet, is een tafel van steigerbuizen een prima keuze. Het maakt hierbij niet uit of je een eettafel, een salontafel, tuintafel of bureau wilt maken. Steigerbuizen zijn ideaal om sterke poten en/of een sterk frame onder de tafel aan te brengen. Doordat steigerbuizen in allerlei maten lengte en diktes verkrijgbaar zijn, is er maatwerk nodig en kun je een volledig eigen ontwerp maken. Je kunt de steigerbuizen gebruiken om het tafelframe mee te maken, maar natuurlijk ook voor de poten. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een houten, glazen of kunststof tafelblad! Dus leef je uit en ontwerp een eigen unieke steigerbuis tafel waar je nog jarenlang plezier van gaat beleven!

3. Kledingrekken: ideaal als extra opslagplek

Een mooie en stilistisch fraaie manier om stijgerbuizen te gebruiken, is door hier een of meer kledingrekken van te maken. Voor een steigerbuis kledingrek of kledingstang heb je niet veel mee nodig dan zes tot acht buizen, die je horizontaal en verticaal met elkaar verbindt. Dit kun je doen door ze aan elkaar te lassen. Bevestig onder aan het kledingrek sterke en stabiele rolwielen, zodat je het steigerbuiskledingrek gemakkelijk een inloopkast in kunt rijden of kunt verplaatsen! Geniet van het resultaat want dat is met het gebruik van steigerbuis als hoofdmateriaal meer dan formidabel!

4. Een trapleuning van steigerbuis

Houd je van een strakke en modern ogende trappenhal, die tegelijk tijdloos is? Kies dan voor een trapleuning van steigerbuizen in plaats van voor hout of kunststof. Deze oplossing is niet alleen voordelig, maar ook stilistisch indrukwekkend. Maak je over de plaatsing geen zorgen, want een trapleuning van steigerbuis kun je eenvoudig zelf ontwerpen en monteren!

Gerelateerde artikelen