Top 4 leukste houten meubel ideeën

Met goed hout, zoals mahonie, steigerhout of eikenhout, kun je hele leuke en creatieve doen. Een daarvan is fraaie meubels maken, die je helemaal zelf ontwerpen kunt. Er is op dit gebied veel mogelijk. En het goede nieuws is dat je niet eens een heel ervaren klusser of timmerman hoeft te zijn om je eigen meubilair van hout te maken. Als je maar een goed ontwerp maakt – met de juiste maten en een goede houtsoort – en jouw plan stap voor stap uitvoert. Maar welke leuke meubels kun je allemaal zelf maken? Dit blog biedt je inspiratie om zelf aan de slag te gaan en je eigen meubelstuk te maken. We hebben vier supergave ideeën voor je op een rijtje gezet. Dus ga aan de slag en geniet straks van prachtig meubilair dat je helemaal zelf ontworpen en gemaakt hebt!

1. Een stijlvolle epoxytafel

Epoxytafels zijn op dit moment een van de populairste soorten meubels in Nederlandse interieurs. Fijn om te weten is dat je dit prachtige meubilair vrij eenvoudig zelf kunt maken. Een epoxytafel is een houten tafel, waarbij de bovenlaag van de tafel voorzien is van een kleurige laag epoxyhars. Met dit soort tafels – je kunt bijvoorbeeld een eettafel of salontafel met epoxy maken – trekt jouw interieur op een positieve manier aandacht. Een ander voordeel van zelf een epoxytafel maken, is dat dit relatief voordelig kan en dat je de tafel qua maten, kleuren en vormgeving helemaal zelf kunt ontwerpen.

2. Een praktisch en mooi houten tuinmeubel

Als je een tuin gezellig wilt maken, zijn e tal van mogelijkheden. Zo kun je met planten en bloemen voor een hoop sfeer en kleur zorgen. Ook een tuinterras van tuintegels of vlonderplanken doet visueel een hoop. Maar wil je het echt goed aanpakken? Zorg er dan voor dat je een of meer mooie houten tuinmeubelen in je tuin plaatst. Een slimme manier om een eigen tuintafel of relaxte tuinstoel te maken, is door gebruik te maken van steigerhout. Dit hout is namelijk goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Verder kleurt steigerhout heel mooi bij, van bruin naar grijs, wat visueel een prachtig effect geeft.

3. Een houten eettafel: landelijk én tijdloos

Ben je ook zo’n fan van houten meubelstukken? Bouw dan je eigen houten tafel! De laatste tijd zijn vooral houten epoxytafels en boomstamtafels geliefd als eettafel. Op internet zijn genoeg handleidingen en tutorials te vinden, die je puntsgewijs richting geven om een schitterend mooie houten tafel te ontwerpen en bouwen. Echt moeilijk is het niet. Als je maar een goed ontwerp maakt en deze stap voor stap ten uitvoer brengt. Dus zoek via internet voorbeelden op, laat je inspireren en maak een eigen houten eettafel. Je zult merken dat als het project is afgerond, je niet alleen over een prachtige eettafel van hout beschikt, maar ook een stuk trotser bent op jezelf!

4. Een tv-meubel van hout als pronkstuk

Wie qua interieurstijl echt wil opvallen en pronken, kan dat doen door zelf een tv-meubel van hout te maken. Het belangrijkste aandachtspunt bij het zelf ontwerpen van een houten tv-meubel is de hoogte. Zorg dat deze qua hoogte perfect is, zodat je straks lekker relaxed – zonder je nek te belasten – televisie kunt kijken. Verder is het slim om te zorgen voor genoeg lades en opbergruimte in je tv-meubel. Je kunt dan apparatuur als zendkastjes, maar ook dvd’s en andere toebehoren, gemakkelijk kwijt. Succes en geniet van het resultaat!

Gerelateerde artikelen