Deze vlaggen heb je nodig in elk huishouden

In elk huishouden zijn er een aantal items die je standaard in huis moet hebben, maar welke je wellicht slechts een paar keer per jaar gebruikt. Denk aan ballonnen, verjaardagskaarsjes en vlaggen. Deze kun je gemakkelijk op een zolder leggen op het moment dat je ze niet gebruikt, maar moeten ook op het laatste moment goed vindbaar zijn als je ze nodig hebt. In dit artikel willen we het graag even over vlaggen hebben, want de kans is aanwezig dat jij niet precies weet welke vlaggen je in huis moet hebben. Geen stress, we leggen ze graag even aan je voor!

De Nederlandse vlag

Hoe kan het ook anders? De Nederlandse vlag is eigenlijk een verplichte vlag die je gewoon in huis moet hebben. Wanneer je wat te vieren hebt hang je direct die vlag uit, want dat is nou eenmaal traditie. Is je zoon of dochter geslaagd voor haar examen? Dan kan de vlag uit. Maar ook op andere feestelijke momenten, zoals verjaardagen en trouwdagen mag je de vlag uithangen. Daarnaast kan je de Nederlandse vlag ook goed gebruiken tijdens nationale feestdagen, zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag. Dat schept toch een band met de buurt en het land waar je in woont.

Een speciale vlag

Voor de Nederlandse vlag zijn er een aantal regels om deze uit te mogen hangen, want dat doe je natuurlijk niet elke dag. Over andere vlaggen zijn er niet zo heel veel regels, dus deze kun je uithangen wanneer je wilt. Wil je speciale gelegenheden op een bijzondere manier vieren? Dan kun je een speciale vlag laten maken die je elk jaar hergebruikt. Denk hierbij aan een verjaardag, een jubileum of een speciaal moment. Je kunt bijvoorbeeld een beachflag bedrukken en deze uit de kast halen bij de bijzondere dag of een groot spandoek maken en deze ophangen in huis of in de tuin.

Vlaggenslingers

Vlaggetjes kun je ook het beste altijd in huis hebben, want er is altijd wel iets te vieren. Deze vlaggen kun je door het hele huis hangen bij bijvoorbeeld verjaardagen of gezellige feestjes. Zo kleed je de ruimte gemakkelijk aan, waardoor de feestsfeer er direct inzit wanneer jouw gasten arriveren. Je hebt tegenwoordig allerlei soorten vlaggenslingers, zoals verjaardagsslingers met een bijzondere leeftijd erop gedrukt of glitterende vlaggen voor je eighties themafeestje. Gooi deze vlaggen niet direct weg na afloop, want wie weet kun je ze nogmaals inzetten bij een andere gelegenheid!

Gerelateerde artikelen