De buitenverlichtingtrends op een rijtje

Inmiddels is tuin- of buitenverlichting een onmisbaar element in ieders tuin. Waar buitenverlichting vroeger vooral een functionele rol speelde, is dit door de tijd heen veranderd. Natuurlijk blijven buitenlampen functioneel, want hierdoor kan je precies zien waar je loopt zonder te struikelen en schrikt het ongewenste gasten af. Maar tegenwoordig zorgt buitenverlichting ook voor sfeer in je tuin. In de zomer zitten we vaak langer buiten ook als het al lang donker is. Om deze reden is het fijn dat de tuin gezellig is verlicht zodat je tot in de late uurtjes van de heerlijke buitenlucht kan genieten. Wat de beste buitenverlichtingtrend het beste bij jou past wordt hieronder op een rijtje gezet.

Staande lampen

Het bijzondere aan staande buitenverlichting is dat ze verkrijgbaar zijn in alle soorten en maten. Zo weet je zeker dat voor iedere tuin er wel een lamp past. Van klassiek tot aan modern, industrieel of landelijk, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een ander groot voordeel van een staande buitenlamp is dat je deze overal in je tuin kan plaatsen en dat je relatief goedkoop de sfeer van je tuin bepaald. Geen noodzaak dus om een nieuwe tuinset aan te schaffen of de inrichting van de tuin te wisselen, verlichting alleen maakt al een groot verschil.

Buitenlamp met sensoren

Een soort lamp die steeds groeit in populariteit is een buitenlamp met sensoren. De ingebouwde sensoren pikken bewegingen op waardoor de lamp vanzelf aanspringt. Ideaal om de tuin, wandelpaden en buitenruimte te verlichten. Doordat een lamp met sensoren alleen maar aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd, staat de lamp nooit te lang aan en bespaar je op de energiekosten. Buitenlampen met sensoren zijn ook zeker in diverse uitvoeringen leverbaar zodat het bij iedere stijl past.

Het leven is een feest…

Maar je moet zelf de slingers ophangen. Laat dit spreekwoord nu perfect passen bij een van de leukste tuinverlichtingtrends van dit moment. Misschien heb je ze al wel eens zien hangen: de sfeervolle lichtsnoeren met lampionnen, bollen of lantaarns eraan. Omdat de lampen niet verplicht ergens aan vast hoeven te worden gemaakt, ben je zelf helemaal vrij deze aan een boom, schutting of plafond te bevestigen. Zo maak je er zelf een feestje van!

Maar kies niet te veel

Om de sfeer in je tuin te behouden is het belangrijk om niet door te slaan met alle verlichting. Kies enkel voor zachte kleuren en gebruik alleen indien noodzakelijk fellere lampen. Vaak zijn een klein aantal mooie buitenlampen al voldoende.

Gerelateerde artikelen