De keuken trendkleuren van 2024

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent ook dat er zich nieuwe trendkleuren aandienen. Waar vorige jaren voornamelijk zwart erg populair was, zijn er dit jaar hele andere kleuren populair. Wil je graag een keuken samenstellen die aan de laatste trends voldoet? Lees dan snel verder, want wij vertellen je alles over de trendkleuren van 2024.

Zandkleuren

In 2023 waren de zandkleuren ook al wel populair, maar deze trend zet zich dit jaar zeker door. Met een zandkleurige keuken creëer je vaak een warme en zachte uitstraling, wat we ook al veel terugzien in de woonkamer. Omdat de keuken en woonkamer zich steeds vaker in één ruimte bevinden is het dan ook niet zo gek dat deze tinten steeds populairder worden.

Aardetinten

Aardetinten zoals taupe, lichtgroen en zachtblauw gaan dit jaar erg populair worden. De zandkleuren vallen hier natuurlijk ook onder, maar omdat deze op zichzelf al heel populair zijn hebben we ze dus apart uitgelicht. De aardetinten zien we veelal terugkomen in de werkbladen. Denk bijvoorbeeld aan een marmerlook blad met een groene ader. Maar ook voor de fronten kun je voor een aardetint kiezen, denk bijvoorbeeld aan taupekleurige fronten.

Pastel roze

Wil je graag een unieke ruimte creëren en durf je wel voor een wat gewaagdere kleur te kiezen? Ga dan voor een pastelroze keuken! Roze? Ja, je leest het goed! Dit jaar gaat de kleur een opkomst maken in de keukens en zullen we dan ook steeds vaker terug gaan zien. Je hoeft natuurlijk niet voor een volledig roze keuken te kiezen. Je kunt het bijvoorbeeld ook alleen aan de fronten of een deel van de fronten toevoegen en de rest van de keuken een andere kleur geven.

Jade groen

Een andere wat meer gewaagde keuze is de kleur Jade groen. De mintgroene kleur zagen we al wel vaker terugkomen bij voornamelijk landelijke keukens. De Jade groene kleur zal zich hier dus bij gaan voegen. Je kunt hiermee alle kanten op en kunt er naast een landelijke keuken bijvoorbeeld een luxe of design uitstraling mee creëren. Bovendien is het natuurlijk ook een vrolijke toevoeging aan je interieur!

Brons

Als je op zoek bent naar een opvallende kleur waarmee je een design keuken kunt creëren dan past de bronzen kleur helemaal bij jou. Deze kleur is relatief nieuw in de keukenwereld en wordt dan ook nog niet zo lang aangeboden. Je zult misschien denken dat je deze kleur heel lastig kunt combineren, maar dat is niet helemaal waar. Je kunt bijvoorbeeld prachtige combinaties maken met zwart, grijs of wit. Je weet in ieder geval zeker dat jouw nieuwe keuken uniek is met deze kleur!

Vraag om advies

Wil je graag weten welke keuken trendkleur helemaal bij je past? Je kunt daarvoor eens een afspraak maken bij een keukenwinkel als Kitchen4all. Daar staan deskundige adviseurs voor je klaar die je kunnen helpen met het samenstellen van je nieuwe keuken. Zij hebben vaak al jarenlange ervaring en weten dan ook precies welke kleur bij je past en hoe ze jouw droomkeuken moeten samenstellen!

Gerelateerde artikelen