De opbrengst van zonnepanelen

Duurzaam leven wordt steeds populairder. Dit is ook erg belangrijk. De afgelopen jaren hebben we massaal uitlaatgassen uitgestoten. Om de aarde leefbaar te houden voor de komende generaties is het enorm belangrijk om duurzamer te gaan leven. Gelukkig worden steeds meer mensen zich hier bewust van. Grote organisaties starten duurzame projecten om op grote schaal uitstoot terug te dringen. Ook zijn er steeds meer mensen die zelf beter en milieubewuster willen gaan leven. Dit doen ze door elektrische auto’s te kopen. Ook zijn er steeds meer zonnepanelen te zien in het Nederlandse straatbeeld. Daken liggen er vol mee en dit is niet voor niks. Naast het feit dat je goed bezig bent voor het milieu, bespaar je ook een hoop geld door de opbrengst van zonnepanelen. Groene duurzaam opgewekte zonne-energie in namelijk veel goedkoper dan het normale gas en energie wat in huishoudens wordt gebruikt. Hieronder lees je wat de opbrengst van een zonnepaneel kan zijn en hoeveel dit jou precies geld kan besparen opleveren.

Behaal een zo hoog mogelijk rendement

Een zonnepaneel heeft een groot oppervlakte met sensoren. Deze sensoren zijn enorm gevoelig voor de zon en de straling hiervan. De stralingen worden opgevangen en vervolgens omgezet in bruikbare energie. Om zo veel mogelijk zonnestralen om te zetten in bruikbare energie is het belangrijk om de zonnepanelen goed te instaleren op je dak. De best mogelijke situatie is een zonnepaneel richting het zuiden in een hellingshoek van 35 of 36 graden. In deze situatie vangt het zonnepaneel en meeste en krachtigste zonnestralen op. Je rendement is in deze situatie dus het hoogst.

Interesse om jouw potentiƫle opbrengst van zonnepanelen te berekene? Doe dan een dakscan op Dakscanzonnepanelen.nl.

Wat is de opbrengst van een zonnepaneel daadwerkelijk?

Een zonnepaneel van 325 Wp levert op jaarbasis 276 KWH. Dit is in een situatie zoals hierboven beschreven. Dus richting het zuiden met de juiste hellingshoek. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt op jaarbasis rond de 2700 KWH. Wanneer je dus 10 zonnepanelen op je dak kwijt kan, kan je dus volledig leven op de energie die door de zonnepanelen geproduceerd worden. Echter is het ook mogelijk om een deel van deze zonnepanelen te instaleren. Niet op ieder dak passen ten slot van rekening 10 zonnepanelen. Wanneer je besluit om slecht een zonnepaneel te instaleren kan je dus gedeeltelijk gebruik maken van duurzame stroom en gedeeltelijk van de normale stroom. Met een zonnepaneel bespaar je maandelijks 50 euro. Op jaarbasis is dit ruim 600 euro! Dit is geld dat je nu kan sparen of juist kan uitgeven aan andere leuke activiteiten. Het is dus zeker een aanrader om vandaag nog te infomeren naar duurzame en geld besparende zonnepanelen!

Gerelateerde artikelen