Dé vakman voor tuinhout!

Wanneer u op zoek bent naar hoogwaardig tuinhout voor uw buitenproject, dan bent u bij HOUTvakman.nl aan het juiste adres. Onze uitgebreide collectie biedt een breed scala aan mogelijkheden voor uw tuin, van onbehandeld tot geïmpregneerd & zwart, van douglas tot eiken & van thermowood tot hardhout. Wij hebben voor ieder wat wils, en we willen graag wat dieper ingaan op de unieke aspecten van ons tuinhout.

Onbehandeld hout.

Onbehandeld tuinhout is de keuze voor degenen die de schoonheid van de natuurlijke uitstraling waarderen. Het heeft een warme en sfeervolle uitstraling, perfect voor buitenprojecten. Wij bieden een unieke collectie onbehandeld tuinhout. Neemt u een kijkje bij douglas, lariks of eikenhout bij HOUTvakman? Douglas hout is erg populair vanwege zijn warme geelrode kleur en is ideaal voor overkappingen, schuttingen en meer. Eikenhout oogt luxe en landelijk en is met een duurzaamheidsklasse van 2 (levensduur +20 jaar) extreem duurzaam. Lariks zit er een beetje tussen in. Voor welke houtsoort kiest u?

Hardhout & thermowood.

Naast de traditionele houtsoorten bieden we ook hardhout en thermowood aan, perfect voor stijlvol zichtwerk in de tuin. Onze collectie bevat o.a. luxe vlonderplanken en rabatdelen voor gevelbkleding die duurzaam, stijlvol en sfeervol zijn. Populaire hardhout soorten zijn padouk, ipe, bankirai, massaranduba en cumaru. Deze houtsoorten vereisen geen behandeling en ontwikkelen na verloop van tijd een mooie grijze kleurtint. Vaak wordt ook voor hardhout gekozen voor zwaardere omstandigheden, zoals direct contact met water. Thermowood heeft een prachtige hardhout look en is ook zeer duurzaam, maar dit betreft in principe juist de wat zachtere houtsoorten, die door thermisch modificeren verduurzaamd zijn. Heel mooi & milieuvriendelijk. Populaire thermowood soorten zijn grenen & vuren, maar ook fraké en ayous.

Geïmpregneerd hout.

Geïmpregneerd tuinhout is een uitstekende keuze voor wie waarde hecht aan een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel het een duurzaamheidsklasse van 3 heeft (levensduur van 10-15 jaar), is geïmpregneerd hout een voordelige optie die perfect is voor (veelal niet-zichtbare) constructies zoals dakbeschot en latten voor achterconstructies. Bij HOUTvakman.nl bieden we ook een ruime collectie zwart hout aan, dit wordt juist wel voor zichtwerk gebruikt, ideaal voor overkappingen, schuttingen en tuinpoorten bijvoorbeeld!

Heel veel te keizen dus… Bij HOUTvakman.nl kunt u uw tuinhout eenvoudig online bestellen. Onze producten zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit en we bieden een breed scala aan maten en afwerkingen. Heeft u specifieke wensen of vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we staan klaar om u te helpen. Wat uw buitenproject ook is, met het tuinhout van HOUTvakman.nl kunt u altijd voortvarend aan de slag!

Gerelateerde artikelen