Deze handschoenen gebruik je tijdens kluswerkzaamheden

Je handen gebruik je voor elke handeling die je doet. Dit zorgt ervoor dat ze een goede en verfijnde verzorging nodig hebben. Je handen zijn zeer gevoelig als het aankomt op beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat de kleinste werkzaamheden al blessure gevaarlijk kunnen zijn. Als je aan het klussen bent of wanneer je op de werkvloer staat is hand letsel natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Dit vraagt om een goede handbescherming tijdens je werk. Omdat je handen nog je hele leven mee moeten is een goede bescherming erg belangrijk.

Als je professionele werkzaamheden uitvoert kun je je handen beschermen door middel van werkhandschoenen. Dit kun je ook tijdens huishoudelijke werkzaamheden dragen. De werkhandschoenen beschermen je handen tegen wondjes of bijvoorbeeld een bijtende stof die direct op je huid kan komen. Maar werkhandschoenen beschermen ook als het gaat om bacteriƫn en kruisbesmetting. Maar wanneer kun je nu welke handschoen gebruiken? Er zijn tal van mogelijkheden. Welke handschoen het beste is ligt aan de uit te voeren taken en onder welke omstandigheden je deze uitvoert. De meest gebruikten werkhandschoenen worden hieronder elkaar voor je toegelicht.

Wegwerp handschoenen
De goedkope wegwerp handschoenen zijn erg voordelig om te gebruiken bij het schoonmaken. Of op de werkvloer van een garage. Deze handschoenen kun je gebruiken voor al het werk waarbij je vieze handen krijgt. Als je je kantoor wilt schoonmaken en je niet met schoonmaakmiddelen of viezigheid direct in contact wilt komen op je huid dan zijn deze handschoenen een goede oplossing. Deze wegwerphandschoenen worden gemaakt van nitril, latex of van vinyl.

Latex handschoenen
Deze handschoenen zijn erg geschikt als er je bij je werk in aanraking komt met bacteriƫn en virussen. Ze zijn gemaakt van rubber die natuurlijk is. Hierdoor zijn erg rekbaar en dit zorgt voor een pasvorm die past bij je handen. Omdat de handschoenen van dun materiaal gemaakt zijn, kan je alle werkzaamheden gewoon uitoefenen. Wel zijn latex handschoenen af te raden bij personen die een allergie hebben voor latex. Niemand zit natuurlijk te wachten op een allergische reactie tijdens het werk.

Nitril handschoenen
Handschoenen van nitril zijn gemaakt van rubber die synthetisch is. Deze handschoenen bevatten geen latex en zijn geschikt voor de mensen die een allergische reactie krijgen van latex. Nitril handschoenen zijn ook vrij van poeder. Omdat nitril handschoenen gemaakt zijn van synthetisch rubber zijn deze handschoenen sterker dan de latex handschoen en gaan ze ook langer mee. Hierdoor kun je ook best wat grovere werkzaamheden uitvoeren. Deze handschoenen zijn ideaal voor mensen die werken in een autogarage of voor de schoonmaakbranche. Nitril handschoenen kun je in winkels of webshops kopen.

Waterdichte handschoenen.
De handschoenen die waterdicht zijn kun je ook gebruiken in elke situatie. Niemand zit te wachten op natte handen tijdens bijvoorbeeld het schoonmaken van een wc. Deze handschoenen zijn ook sterk aan te raden voor mensen die graag bezig zijn in de tuin. Voor klussen in en rond om het huis zijn waterdichte handschoenen ideaal om te gebruiken. Waterdichte handschoenen zijn niet alleen handig omdat de handschoenen geen water toelaten. De handschoenen zijn ook super om te gebruiken als je geen olie handen of vette handen wilt. Deze waterdichte handschoenen beschermen je handen ook tijdens bijvoorbeeld het schuren, als je werkt met hitte, of als je moet snijden. Dit zorgt ervoor dat je handen altijd beschermd zijn. Als je werkzaamheden vereisen dat je meer grip nodig hebt, kun je ook altijd kiezen voor extra grip werkhandschoenen.

Gerelateerde artikelen