Sfeer maken op het terras? Kies voor vlonderplanken en een pergola

Genieten van lange avonden en mooi weer doe je bij uitstek op een sfeervol ingericht terras. Een plek die af is en waar je met een hapje en drankje binnen handbereik kunt relaxen. Wil je in je tuin ook een aangename plek creƫren waar je kunt vertoeven bij mooi weer? Dan inspireren wij je graag met een stijlvol terras van vlonderplanken. Met een houten overkapping of een pergola maak je deze fraaie plek helemaal compleet en realiseer je tegelijkertijd een knusse, beschutte plek.

Wat heb ik nodig voor een terras van vlonderplanken?

  • Vlonderplanken van hout;
  • Stabilisatiezand;
  • Onderbalken van twee tot drie meter lang;
  • Stoeptegels;
  • Anti-worteldoek;
  • RVS houtschroeven van 3,5 cm, per plank ongeveer zes stuks.

Natuurlijke uitstraling

Een terras van vlonderplanken biedt vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld een ruime keuze uit materiaal in tal van soorten en afmetingen. Wanneer je kiest voor vlonderplanken, geef je de tuin een warme en natuurlijke uitstraling. De planken worden gemaakt van uiteenlopende houtsoorten. Het is aan te raden om van tevoren goed te verdiepen in de plek waar je het terras gaat maken. Aan het water kun je het beste kiezen voor hardhouten vlonderplanken. Op andere plekken in de tuin is ook Douglas hout uitstekend geschikt. Voor beide soorten hout geldt dat ze zeer duurzaam zijn en het FSC keurmerk dragen. Bovendien zijn houten vlonderplanken snel en eenvoudig te monteren en gemakkelijk te onderhouden. Wilt je het terras liever bestraten? Dan zijn tuintegels natuurlijk ook een optie. Met betontegels zorg je op voordelige wijze voor een minimalistisch en strak resultaat. Liever een decoratief geheel dat je volledig naar uw eigen hand zet? Kies dan voor sfeervolle klinkertjes die je in een uniek patroon kunt leggen.

Fraaie blikvanger

Om op het terras in je tuin een echte blikvanger te realiseren, kun je ervoor kiezen om een pergola te bouwen. Een pergola is volledig aan te passen aan de stijl van je huis en tuin. Zo kun je die maken in een modern, romantisch, industrieel of landelijk design. Een pergola is een constructie die volledig losstaat en in feite bestaat uit vier houten palen met daarbovenop een dak van latten. Met glas, houten planken of doorzichtig kunststof, is het mogelijk om het bouwwerk dicht te maken. Ideaal als je ook in de minder zonnige maanden van het jaar onder uw pergola wilt zitten. Wil je het dak liever open laten maar zo nu en dan wel verkoeling zoeken? Dan kun je de houten constructie uitrusten met een verschuifbaar doek. Zo vindt u bescherming tegen de zon en geeft u het geheel een mooie finishing touch. Wil je de pergola ook nog een weelderig groen effect geven? Laat er dan ook klimplanten zoals druiven, klimrozen en blauwe regen tegenaan groeien. Genieten van de tuin is hiermee gegarandeerd!

Bron afbeelding: Woonportfolio.nl

Gerelateerde artikelen