Dit moet je weten over PVC vloeren

Als je aan vloeren denkt, komt PVC ongetwijfeld snel in je op. Dat is niet zo gek, want PVC vloeren zijn erg populair; deze zijn namelijk erg makkelijk in onderhoud, ontzettend duurzaam en hebben daarbij ook nog eens een geluidsdempende werking. Daarbij zijn de mogelijkheden met PVC vloeren eindeloos: ze zijn erg veelzijdig en passen in elk interieur.

Klik of lijm je PVC vloer precies zoals jij dat wilt

Wellicht denk je bij PVC vloeren specifiek aan stroken of rechthoekige tegels. Hoewel dit zeker erg populaire formaten zijn, zijn de varianten eindeloos; zo hebben de meeste stroken een erg handig kliksysteem, maar kun je ook voor zelfklevende PVC tegels kiezen, of voor een vloer die door het gebruik van lijm aan de ondergrond wordt vastgezet. Op deze manier heb je keuze uit ontzettend veel legpatronen; heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een hexagon-, aan een diamant-, of aan een chevronpatroon gedacht bij je PVC vloer?

Een PVC vloer voor elk soort interieur

Wat voor patronen betreft, geldt ook voor de stijl van PVC vloeren. Zo is je associatie met PVC vloeren waarschijnlijk een vloer die het uiterlijk van hout heeft, maar ook hier zijn er veel verschillende mogelijkheden. PVC tegels kunnen bijvoorbeeld prima natuurstenen of een betonnen vloer nabootsen, net als veel andere soorten materialen.

De perfecte houtlook met een v-groef

Veel mensen kiezen voor een PVC vloer die eruit ziet als hout. Het is moeilijk om dit soort vloer van echt te onderscheiden, zeker wanneer de variant met v-groef wordt toegepast. PVC vloeren met een houtlook ogen dankzij deze groeven tussen de tegels ontzettend realistisch.

Ook in vochtige ruimtes prima

Zeker in vochtige ruimtes is het kiezen voor een PVC vloer een erg wijze keuze. PVC is namelijk waterdicht en daarom een fantastisch materiaal voor ruimtes zoals de badkamer, de wc en de keuken. In tegenstelling tot laminaat blijft PVC mooi recht liggen en anders dan zoals bij poreuze materialen is er bij PVC geen sprake van vochtplekken. Door zijn vochtwerende eigenschappen is PVC, naast een hygiënische keuze, ook erg praktisch; je maakt het namelijk heel eenvoudig schoon met een klamvochtige doek. Ook bij hardnekkige vlekken is het schoonmaken zo gepiept: door middel van een mild sopje of speciaal schoonmaakmiddel is je PVC vloer razendsnel brandschoon.

PVC als trapbekleding

PVC is ook als het gaat om trapbekleding een ideale keuze. Afhankelijk van de rest van je interieur, kun je de stijl van je trapbekleding aanpassen op wat jij het mooist vindt staan, zonder je zorgen hoeven te maken over de duurzaamheid ervan. PVC beschermt jouw trap, is erg slijtvast en gaat ontzettend lang mee, naast dat het natuurlijk ontzettend makkelijk schoon te maken is. Door de geluiddempende werking van het materiaal heb je daarnaast geen last van loopgeluiden op de trap.

PVC vloeren en vloerverwarming

PVC is zeker met vloerverwarming een ideale keuze. Dit materiaal geleidt namelijk erg goed de warmte en voelt zo altijd overal aangenaam aan, zonder warmere of koudere stukken. Een keuze waar je zeker wanneer de “R” in de maand is erg gelukkig mee zult zijn!

Zelf je PVC vloer leggen

Een kind kan de was doen; PVC vloeren zijn erg eenvoudig om zelf te leggen. Het erg populaire kliksysteem is vergelijkbaar met kliklaminaat, maar ook zelfklevende stroken leg je erg gemakkelijk zelf. Mocht je daar geen tijd, zin of energie voor hebben, kun je natuurlijk gebruik maken van een legservice. Op die manier ben je snel verzekerd van een mooi resultaat.

Gerelateerde artikelen